Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні питання Дніпрорудного взято на контроль на обласному та центральному рівнях

29 квітня 2016 - 08:48

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль побував з робочою поїздкою  у місті Дніпрорудному Василівського району. Разом з народним депутатом України Володимиром Бандуровим, обраним від цього округу, керівник області відвідав низку соціальних об'єктів населеного пункту.

Одним з них стала КУ «Дніпрорудненська міська лікарня». Нині цей медзаклад надає допомогу близько 20 тисячам жителів міста Дніпрорудного, а також понад дванадцятитисячному населенню навколишніх сіл Василівського району. У структурі міської лікарні є доросла та дитяча поліклініка, хірургічне, терапевтичне, гінекологічне та інфекційне відділення. Проте найперспективнішим об'єктом лікарні є міжрайонний ортопедо-травматологічний центр. Як повідомив головний лікар Дніпрорудненської міської лікарні Юрій Абросімов, на базі  центру кваліфіковану медичну допомогу отримують жителі кількох районів області. Сьогодні тут здійснюється широкий спектр оперативних втручань на сучасному рівні - від різних типів металоостеосинтезу до подовження кінцівок і ендопротезування тазостегнового суглоба, також активно проводиться науково-методична робота. На нині вже проведено більше 30 операцій з відновлення суглобів. Проте пацієнтів, які потребують таких хірургічних втручань, значно більше. Кількість операцій у першу чергу залежить від виділених державою коштів. Наприклад, минулого року це було 600 тисяч гривень, що втричі менше від потреби.

Під час круглого столу з перспектив розвитку Дніпрорудненської міської лікарні Костянтин Бриль зазначив, що одним із головних завдань, поставлених Президентом України Петром Порошенко перед нашим регіоном, є боротьба з корупцією. В тому числі і в сфері медицини. Нині обласна влада докладає всіх  зусиль у цьому напрямку: в лікарнях регіону впроваджуються системи електронного медичного документообігу, відкриваються нові гемодіалізні центри, впроваджуються  реформи. Тим часом керівники регіону не забуватимуть і про розвиток невеликих, проте дуже важливих районних лікарень.

- Дуже вдячний за проведену роботу керівникові Дніпрорудненської лікарні, який згуртував та очолив її колектив. Та особливої відзнаки заслуговує започаткований  ним центр. Разом з народним депутатом ми активно працюватимемо над збільшенням державного фінансування та можливостями розширення цього закладу. Впевнений, що за підтримки Верховної Ради та Кабінету Міністрів України ми зробимо його реальним міжрайонним центром протезування, який обслуговуватиме пацієнтів на рівні обласної лікарні чи навіть ліпше, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках робочої програми очільник регіону та народний депутат також взяли участь в урочистому заході «Гімназійний Олімп», який відбувся в Дніпрорудненській гімназії Софія. Гості ознайомилися з напрацюваннями закладу за останні роки, а також нагородили відзнаками педагогів, учнів-переможців гімназійної олімпіади та їх батьків.

- Думаю, можна позаздрити можливостям вихованців цієї школи. Адже тут ми побачили теплий колектив,  дуже сильний склад педагогів, завдяки яким було досягнуто чималих успіхів. І я бажаю, аби кількість численних нагород, що сьогодні вручались зі сцени, тільки зростала в майбутньому. Не підводьте свої вчителів і вони завжди вас підтримають, - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Окрему увагу в Дніпрорудному було приділено ще одному навчальному закладу - КЗ «Дніпрорудненська СШ І-ІІІ ст. «Талант». Цей єдина школа в місті, де є два басейни. Проте заняття в них не проводяться через відсутність опалення у приміщеннях. Нещодавно при навчальному закладі було розпочато будівництво окремої котельні, яке й досі залишається незавершеним. Тож керівництво «Таланту» попросило  сприяння у виділенні близько 2 мільйонів гривень для остаточного завершення робіт з упровадження системи альтернативного опалення.

Питання взято на контроль як головою облдержадміністрації, так і народним депутатом.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер