Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Поточні та заплановані заходи

Підведення підсумків конкурсу „Ключі від сімейного щастя”

10 травня 2016 - 14:28

Традиційно, напередодні Дня матері Благодійний фонд „Щаслива дитина” за підтримки Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації провели підведення підсумків конкурсу „Ключі від сімейного щастя”. Мета конкурсу – популяризація влаштування до сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особливістю цьогорічного заходу є те, що відеоісторії та фотоісторії надсилали не тільки сім’ї з Запорізької області, а сьогодні в Запорізькій області функціонує 208 прийомних сімей, де виховуються 416 вихованців, та 27 дитячих будинки сімейного типу, але й з Донецької, Дніпропетровської, Київської, Луганської, Сумської, Миколаївської областей.

Дійство відбулося на території кінного театру на о. Хортиця, чому були дуже раді діти, які вперше побували у Запорізькій області, а ще долучилися до козацьких традицій, з цікавістю розглядали реманент та катались на конях.

Поздоровлюючи зі святом Дня матері, начальник Служби у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації Антоніна Іванівна Матвєєва відмітила, що саме завдяки прикладу прийомних сімей в області втілюється державна політика щодо забезпечення кожної дитини-сироти сімейним оточенням. Особливість ще й в тому, що перші прийомні сім’ї в Україні створено саме в Запорізькій області в 1998 році. Учасникам конкурсу були вручені спеціальні призи – український символ щастя – підкова. Серед переможців – дитячий будинок сімейного типу Передерій з Василівського району та прийомна сім’я Торовець Оксани з Бердянського району, яким вручено електронні книги. Фінансування здійснювалось за рахунок обласної програми «Реалізації Конвенції ООН про права дитини» та добрих друзів Фонду, співзасновника ТОВ „Козацька залога” Ружина Юрія Миколайовича, ТОВ „Мирненська” та громадської організації „Чесне Запоріжжя”.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку