Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Двомісячник з охорони рибних ресурсів не зупиняє браконьєрів

25 травня 2016 - 14:07

Двомісячник з охорони рибних ресурсів не зупиняє браконьєрів

В акваторії Каховського та Дніпровського водосховищ у Запорізькій області триває  двомісячник з охорони рибних ресурсів, який щороку проводиться  в період нересту. 

Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, у рамках  двомісячника в акваторії Каховського і Дніпровського водосховищ та інших водоймищ, що мають рибогосподарське значення, з 1 квітня  обмежено вилов риби.

За даними Запоріжрибоохорони, з метою запобігання незаконного вилову водних біоресурсів здійснюється цілодобове чергування на нерестовищах, проведено спільні рейди з працівниками ГУ Національної поліції в Запорізькій області, управління ветеринарної медицини, громадськими інспекторами, забезпечено контроль за підтримкою рівня води та добовими коливаннями.

За період заборони виявлено 343 порушення правил рибальства,  нараховано збитків на суму 56 тис. грн., вилучено 376 одиниць заборонених знарядь лову, затримано 3,35 тонни протизаконно вилучених  водних біоресурсів та шість плавзасобів.

Наразі у Каховському та Запорізькому водосховищі закінчився нерест плітки, окуня, добігає кінця нерест ляща.

У Василівській затоці Каховського водосховища було встановлено 2000 нерестових гнізд. У затоках балок Вільна, с. Вільноандріївка та навколо о. Таволжанський Запорізького водосховища організовано спільні рибоводні пункти по встановленню 3000  нерестових гнізд. На теперішній час на штучних нерестовищах закінчився нерест окуня та плітки. Також відповідно до вимог режиму рибальства в Дніпровських водосховищах у 2016 році на Каховському водосховищі здійснюється спеціалізований відлов вселених рослиноїдних риб у районах скидного каналу Запорізької ТЕС,  приймального ковша каналу продувки Запорізької АЕС (Водянський ковш) та в районі о. Іванівські кучугури.

Крім цього, структурними підрозділами ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» проводиться постійний моніторинг якості води у відкритих водойомах. Лабораторні дослідження виконуються за 43 хімічними інгредієнтами та за бактеріологічними показниками.  Відхилень від гігієнічних нормативів не зафіксовано. Досліджені по 13 проб води Азовського моря за мікробіологічними і санітарно-хімічними показниками виявилися без відхилень.

Правоохоронцями під час проведення двомісячника з охорони рибних ресурсів з 01 квітня по 16 травня на території області проведено 56 спільних рейдів, під час яких  виявлено 78 фактів браконьєрства та інших порушень правил рибальства.

За незаконну торгівлю свіжою рибою під час  рейдів складено 12 протоколів.

Двомісячник з охорони рибних ресурсів  триватиме до 1 червня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я