Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час екологічного квесту школярі підписали Меморандум про захист природи

25 травня 2016 - 15:25

На острові Хортиця відбулася обласна квест-гра для учнівської молоді «Історія Запорізького краю. Запоріжжя екологічне»,  у якій взяли участь 15 команд із м. Запоріжжя та  області. 

Захід проведено в рамках  Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» за підтримки Управління молоді, фізичної культури та спорту  обласної державної адміністрації, обласного центру патріотичного виховання молоді спільно із Запорізьким інститутом економіки та інформаційних технологій. 

За словами організаторів, команди-учасники отримали нагоду поринути у світ історії,  екології, зазирнути за завісу минулого та доторкнутися до серця козацтва та української культури – острова Хортиця.

Під час гри учасники відвідали історико-культурний комплекс «Запорозька січ», «Козацьке коло», святилища, Старий редут, Високий пагорб, Січові ворота, пройшли слідамии українського Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Вихованці навчальних закладів продемонстрували свої знання у вікторині з історії Хортиці, екологічній вікторині, показали  вправність у стрільбі з лука, розкрили для себе розмаїття культурного надбання давніх поселень острова у пісенному та танцювальному конкурсах, розширили горизонт у язичницькому символізмі, проявили спритність у конкурсах козацьких традицій.

Особливим завданням під час проходження квест-гри було збирання сміття на території, по якій здійснювався маршрут.

А наприкінці гри учасники влаштували грандіозний флеш-моб, підписавши Меморандум заради живих істот  і поклявшись захищати та берегти природу.

За результатами проходження конкурсних етапів призові місця розділилися таким чином: у  поетичному конкурсі «Нащадки Великого Кобзаря» переміг Лисогірський навчально-виховний комплекс; у конкурсі традиційних козацьких забав «Майбутні отамани» – Запорізька ЗОШ № 75; в екологічній вікторині «Екологічне Запоріжжя» - Мала гуманітарна академія; у конкурсі зі стрільби з лука «Володарі стихії Повітря» - вихованці кримінально-виправної інспекції; у конкурсі інсценованої патріотичної пісні з екологічним змістом «Коли співає душа» - Запорізька гімназія № 93; у танцювальному конкурсі «Володарі стихії Вогню» - Запорізька школа-інтернат спортивного профілю; в історичній вікторині «Історія Хортиці» - Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія; у конкурсі зі збирання та розбирання АК «Спритні вояки» - Запорізька загальноосвітня школа-інтернат №7; у конкурсі з приборкання дніпрових вод «Володарі стихії Води» - Степногірська ЗОШ; у конкурсі зі знання Дніпровських порогів «Володарі стихії Землі» - Запорізька ЗОШ № 58; у конкурсі з надання першої долікарської допомоги – Запорізька ЗОШ № 72; у конкурсі на знання Червоної Книги України «Охоронці флори» - Егергодарська гімназія «Гармонія».

У загальному заліку третє місце посіла Запорізька ЗОШ № 59; друге розділили Мала гуманітарна академія та Запорізька ЗОШ № 86; перше місце виборола Запорізька ЗОШ № 89.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області