Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі спортсмени вибороли 14 медалей на чемпіонаті Європи з ушу

25 травня 2016 - 16:40

У 16-му чемпіонаті Європи з ушу у складі національної збірної команди України виступали вісім вихованців запорізького спорту. Вони вибороли 14 медалей, з яких сім золотих.

Як повідомили в Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації, найбільш продуктивними були виступи Олександри Березиної з Бердянська, яка стала абсолютною чемпіонкою турніру в своїй категорії і завоювала для збірної України три золоті нагороди. Дві золоті медалі на рахунку запорізького спортсмена Олександра Шевченка. Золоту і дві срібні нагороди виборов на чемпіонаті Європи ще один запорожець Олександр Тютюнник. Із золотою і бронзовою  медалями повернувся Кирило Мухін з Бердянська,  ще одну срібну медаль приніс у скарбничку збірної Максим Пасько із Запоріжжя. У розділі вільних поєдинків срібло у ваговій категорії до 70 кг дісталося Сергію Туникову, Євген Горлов завоював срібну медаль у ваговій категорії до 65 кг. та Єгор Мигловець привіз додому бронзову нагороду у ваговій категорії до 56 кг. Всього ж на рахунку української збірної 67 нагород різного гатунку, в тому числі 27 медалей найвищої проби.

Ніхто із запорізьких спортсменів не повернувся з найпрестижнішого європейського спортивного чемпіонату з ушу без нагороди. Зусиллями тренерів запорізької та бердянської шкіл ушу на сьогодні в області створено одну з найсильніших в Україні збірних, представники якої гідно представляють наш край не тільки на національній спортивній арені, але й на турнірах найвищого міжнародного рівня.

- Сучасний спорт не може триматися  лише на професіоналізмі тренерського колективу й ентузіазмі спортсменів. За підтримки обласної влади та управління цього року було надано 80 тис. грн. для підтримки спортсменів саме цього виду спорту. Головне – консолідувати зусилля влади, тренерів, фахівців спортивних шкіл для того, щоб наші запорізькі спортсмени гідно виступали та займали високі п’єдестали на змаганнях різних рівнів. Яскравий тому приклад – запорізькі спортсмени з ушу, - зазначила начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Наталія Власова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств