Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Поки я залишаюся керівником Запорізької області, тут не лунатимуть заклики до отримання спецстатусу»

31 травня 2016 - 18:07

Під час п’ятої сесії сьомого скликання  обласної ради голова облдержадміністрації Костянтин Бриль закликав депутатів до консолідації та підтримки іміджу нашого регіону на загальнонаціональному рівні.

Як повідомив очільник області, 12 травня цього року в приміщенні Верховної Ради України відбувся круглий стіл на тему: «Соціально-економічні проблеми регіонів України. Запорізька область», який був ініційований міжрегіональним об'єднанням «Депутатське об'єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства України». В його роботі  взяли участь 13 народних депутатів України. Зокрема, 10 депутатів від Запорізької області.

За словами Костянтина Бриля, на цей захід запрошувалися тільки обрані і «потрібні» люди. Тоді як представники влади та демократично налаштовані депутати потрапили туди випадково.

- Про можливість проведення антиукраїнського круглого столу мені повідомили працівники правоохоронних органів. Від них я дізнався про заплановані агітаційні звернення, заклики надання Запорізькій області спеціального економічного статусу і щодо виборності голів обласних і районних державних адміністрацій. Упевнений, що подібні зустрічі паплюжать чесне ім'я нашого прифронтового регіону і спрямовані на його розхитування. Тож хочу попередити всіх керівників політичних партій, що поки я залишаюся керівником Запорізької області,  тут не лунатимуть заклики до отримання спецстатусу, як свого часу це було в Донецькій та Луганській областях, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону повідомив, що на ім'я голови Верховної Ради України Андрія Парубія, обласного прокурора Олександра Шацького і керівництво СБУ були направлені офіційні листи з проханням розібратися в ситуації і дати правову оцінку словам і діям учасників круглого столу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни