Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області літня оздоровча кампанія розпочнеться в День захисту дітей 1 червня

31 травня 2007 - 15:22

Одним з головних завдань організації та проведення літньої оздоровчої кампанії 2007 року є збільшення кількості оздоровлених дітей.

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 16.04.2007 № 145 «Про організацію оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2007 року» та на підставі рішення обласної ради від 26.12.2006 № 1 „Про обласний бюджет на 2007рік”, головному фінансовому управлінню облдержадміністрації доручено профінансувати видатки на оздоровлення дітей пільгових категорій, а саме через:

  • управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації у сумі 1744,4 тис. грн. за рахунок коштів, передбачених у обласному бюджеті на реалізацію програм стосовно дітей, молоді, жінок та сім'ї;
  • управління освіти і науки облдержадміністрації у сумі 4290,0 тис. грн. за рахунок загальних асигнувань на освіту;
  • службу у справах неповнолітніх облдержадміністрації у сумі 300,0 тис. грн. за рахунок коштів, передбачених в обласному бюджеті на соціальний захист неповнолітніх.

Також розпорядженням голови облдержадміністрації затверджені:

  • заходи щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2007 року;
  • склад комісії з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків влітку 2007 року;
  • перелік дитячих оздоровчих закладів, розташованих на території Запорізької області, закріплені відповідальні посадовці за кожним закладом.

Відповідно до чинного законодавства проведено тендери на закупівлю путівок для дітей в управліннях у справах молоді та спорту (1407 путівок); освіти та науки облдержадміністрації (1246 путівок).

З переможцями укладено угоди. Управлінням у справах молоді та спорту обласної державної адміністрації укладені угоди з ДОЗ «Орлятко» м.Бердянськ, ДОЗ ім. В.Терешкової та ДОЦ «Лісова пісня» с. Алтагір Якимівського району. Сформовані та затверджені списки дітей. При розподілі путівок перевагу мали діти-сиріти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також діті Веселівського та Михайлівського районів, які постраждали внаслідок вибухів на артскладах с. Новобогданівки.

Управлінням освіти та науки облдержадміністрації укладені угоди з ДОЗ «Орлятко» м. Бердянськ, ДОЗ «Гвоздика» с. Степок, ДОЗ «Золотий колос» с. Алтагір, ДОЦ «Аіст» с. Кирилівка Якимівського району.

Службою у справах неповнолітніх облдержадміністрації проводиться тендер. Заїзди розпочнуться з 20.06.2007 року. Прогнозна кількість путівок 240.

Згідно з наказом Міністерства аграрної політики України від 28.04.2007 №302 “Про використання коштів державного бюджету для оздоровлення та відпочинку дітей працівників агропромислового комплексу у 2007 році” та Порядком використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для оздоровлення та відпочинку дітей працівників агропромислового комплексу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2007 № 309, у 2007 році за рахунок здешевлення з держбюджету на 360 грн. вартості путівок планується оздоровити 800 дітей працівників АПК Запорізької області в дитячих оздоровчих закладах: “Волна” Оріхівського району, “Весна” Бердянського району, “Орльонок” Веселівського району, “Салют” Приморського району, “Маяк” Михайлівського району та “Чайка” Приазовського району, які входять до складу обласного об'єднання “Запоріжсідьгоспздравниця”.

В області функціонує 19 відділень соціальної реабілітації дітей з особливими потребами. Адміністраціями інтернатних закладів соціальної сфери підготовлено накази щодо переведення їх з 01.06.2007 на санаторний режим роботи з відповідним збалансованим харчуванням, проведенням культурно-масових та оздоровчих заходів.

Уточнена інформація щодо прогнозу фінансового забезпечення оздоровчої компанії 2007 року (таблиця 1).

Поновлена база даних дітей пільгових категорій, які потребують оздоровлення. (таблиця 2).

Протягом літнього оздоровчого сезону планується охопити всіма видами оздоровлення та відпочинку 98 тис. дітей ( у 2006 р. - 96,112). За даними Головного управління статистики у Запорізькій області діти шкільного віку складають 197 тис. 200 чоловік.

Проведена інвентаризація дитячих оздоровчих закладів. (таблиця 3).

Станом на 31.05.2007р. готуються до відкриття 287 оздоровчих закладів для дітей, у т.ч. 66 позаміських оздоровчих таборів, з них 2 спортивних і 221 пришкільний табір з денним перебуванням. За даними управління освіти і науки облдержадміністрації буде відкрито 292 пришкільних табору.

З квітня поточного року фахівцями санепідслужби, державного пожежного нагляду проводяться перевірки ходу підготовки дитячих оздоровчих закладів до відкриття, виконання заходів щодо поліпшення їхньої матеріально-технічної бази.

З метою забезпечення дитячих оздоровчих закладів якісними педагогічними кадрами Запорізьким обласним центром праці для молоді, управлінням у справах молоді та спорту облдержадміністрації організовано навчання студентської молоді у Школі вожатської майстерності, вже підготовлено 306 вожатих.

19.04.2007 проведена Обласна нарада з організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2007 році за участю керівництва обласної ради, облдержадміністрації, обласної ради профспілок, райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій та міських рад: з питань сім'ї, молоді та спорту, освіти та науки, у справах неповнолітніх, культури і туризму; представників контрольно-ревізійного управління в Запорізькій області; обласного відділення Фонду соціального страхування, обласної санітарно-епідеміологічної станції; управління МВС України в Запорізькій області; Запорізького обласного управління у справах захисту прав споживачів; головного управління МНС в Запорізькій області; директорів дитячих оздоровчих центрів.

3–5 травня 2007 року у м. Бердянську управлінням у справах молоді та спорту облдержадміністрації спільно з обласною радою профспілок проведено семінар для директорів та головних бухгалтерів дитячих оздоровчих центрів. Виготовлені та надані збірники матеріалів з організації оздоровлення.

26 квітня 2007 року на пленарному засіданні обласної ради було заслухано звіт обласної державної адміністрації про хід підготовки до літнього дитячого оздоровчого сезону. Інформація взята до відома.

Управлінням охорони здоров'я облдержадміністрації спільно з обласною СЕС видали наказ від 10.05.07 № 224/76”од” „Про організацію медичного забезпечення відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2007 року”.

Наказом передбачається:

  • вжити заходів щодо безоплатного проведення медичних оглядів та бактеріологічного обстеження працівників бюджетних дитячих оздоровчих закладів;
  • забезпечити контроль за виконанням постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 № 1591 “Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах” та спільного наказу Міністерства охорони здоров'я та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 “Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах”;
  • здійснювати контроль за оснащенням медичних пунктів дитячих оздоровчих закладів згідно з переліком лікарських засобів, виробів медичного призначення і медичного обладнання, обов‘язкових для дитячих оздоровчих закладів;
  • забезпечити обстеження дітей, які від'їжджають до дитячих оздоровчих закладів, та оформлення необхідної медичної документації;
  • організувати якісне медичне забезпечення у дитячих оздоровчих закладах під час супроводу груп дітей до місць відпочинку та оздоровлення і у зворотному напрямку, проведення екскурсій, походів, купання дітей у водоймах;
  • відрядити для роботи у дитячих оздоровчих закладах, та супроводження їх до (від) місця оздоровлення/відпочинку медичних працівників, у першу чергу тих, які мають досвід роботи у таких закладах;
  • заклади відпочинку та оздоровлення дітей, дитячі санаторно-курортні заклади, закріпити за територіальними лікувально-профілактичними закладами для надання невідкладної і спеціалізованої медичної допомоги та своєчасного виїзду бригади швидкої медичної допомоги у разі необхідності.

Наказом управління культури і туризму облдержадміністрації від 26.04.2007 № 275-осн. затверджені заходи, якими передбачено протягом червня-серпня 2007 року проведення організаційних та культурно-мистецьких заходів спрямованих на організацію оздоровлення відпочинку дітей та підлітків.

УМВС в Запорізькій області розробило та направило на місця план заходів щодо організації охорони громадського порядку, запобігання бездоглядності, бродяжництва та інших негативних явищ серед неповнолітніх у місцях масового відпочинку. Передбачено забезпечення безкоштовного супроводу органами ДАІ перевезення дітей до місць відпочинку та у зворотному напрямку. За кожним дитячим оздоровчим закладом закріплені керівники територіальних органів внутрішніх справ. Створені маршрути патрулювання, стаціонарні пункти охорони громадського порядку.

Питання щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей знаходиться на постійному контролі облдержадміністрації.

 

Управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації

(.doc, 49Kb)

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн