Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Волонтери зі США допомагають запорізьким школярам вивчати іноземну мову

24 червня 2016 - 13:44

У Запорізькому колегіумі «Елінт» у рамках проекту GоCamps до проведення мовного табору з вивчення англійської мови приєдналася волонтер зі Сполучених Штатів Америки (місто Атланта штату Джорджія), студентка університету Джорджія, коледжу мистецтв та науки імені Франкліна факультету «Психологія» Ешлі Лін (Ashley Lin). Навчальний заклад відвідала заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та зустрілася з  волонтеркою.

Посадовець зазначила, що в реаліях сьогодення володіння англійською та іншими іноземними мовами є необхідністю в різних галузях: економіки, культури, державного управління. Вона також привітала учнів колегіуму   з тим, що в них є можливість набути нового досвіду спілкування з носієм англійської мови, перевірити свої знання, а також відзначила їх високий рівень володіння англійською мовою.

Школярі розповіли, що працюючи з Ешлі, вони дізналися про відмінності між американським та британським варіантами англійської мови. На заняттях зі старшокласниками було організовано перегляди навчальних фільмів англійською мовою. Також колегіанти стали учасниками різноманітних тренінгів, лексико-граматичних ігор, авторами навчальних англомовних проектів. На своїх заняттях волонтер знайомила учнів зі своїм містом,  особливостями системи освіти в Америці.

Загалом від Запорізької області в проекті, який реалізують громадська організація GoGlobal разом з Посольством Сполучених Штатів Америки в Україні, Міністерством освіти і науки України, компанією Microsoft та партнерами, вибороли право прийняти іноземного волонтера сім закладів освіти. Це Запорізький колегіум «Елінт», Богданівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Чернігівського району, Камянсько-Дніпровська районна гімназія «Скіфія», Мелітопольська гімназія № 5, Мелітопольський навчально-виховний комплекс № 16, Мелітопольська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 23 та Малобілозерська спеціалізована естетична школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Дивосвіт».

Загалом у 283 пришкільних мовних таборах загальноосвітніх навчальних закладів області в червні цього року  навчалися 10106 дітей, які вивчали іноземні мови, в тому числі й англійську.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат