Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» обслуговуватиме компанія європейського рівня

29 червня 2016 - 15:35

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у круглому столі, під час якого було презентовано підприємство «Транс-Аерохендлінг Запоріжжя». Це українська компанія з багаторічним досвідом  надання послуг із наземного обслуговування в міжнародних аеропортах України.

Як зазначили представники ТОВ «Транс-Аерохендлінг», їхнє підприємство налічує понад 250 висококваліфікованих фахівців, які проходять підготовку та навчання в найкращих сертифікованих навчальних центрах України та за її межами. У своєму розпорядженні вони мають близько 140 одиниць спецтехніки та технологічного автотранспорту для забезпечення якісного обслуговування пасажирів, багажу й організації обслуговування всіх типів повітряних суден на пероні. В Запоріжжі спочатку заплановано завести близько 15 одиниць техніки вартістю до 2 мільйонів доларів. Тож запорізький аеропорт зможе перейти на автоматизацію процесів обслуговування пасажирів, багажу та контролю завантаження, що дозволить значно скоротити час обслуговування повітряних суден та підвищити рівень безпеки польотів.

Під час заходу директор Департаменту авіаційних перевезень та аеропортів Державної авіаційної служби України Сергій Коршак вручив представникам ТОВ «Транс-Аерохендлінг» сертифікати відповідності Державіаслужби України, що дають право виконувати повний спектр послуг з наземного обслуговування в аеропортах.

Костянтин Бриль наголосив, що внаслідок реєстрації цього підприємства в місті Запоріжжя збільшаться надходження податків у місцевий бюджет, будуть створені нові робочі місця для спеціалістів авіаційної галузі. Зокрема, до роботи  в запорізькому аеропорту планується залучити до 50 нових фахівців.

- Хочу зазначити, що сьогодні ми підійшли до виконання обіцянок, даних кілька місяців тому стосовно оновлення міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Нині розглянута концепція проекту нового терміналу, а також знайдено інвестора. Маю надію, що до початку зими ми зможемо приступити до заливки фундаменту, аби вже наприкінці наступного року завершити будівництво. Також сьогодні ми почали співпрацю з фірмою, яка отримала сертифікати на обслуговування нашого аеропорту, незважаючи на всі бюрократичні перепони. Використання «Транс-Аерохендлінгом» сучасної техніки відкриє можливості для залучення до Запоріжжя нових авіакомпаній та додаткових інвестицій, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Учасники заходу  також оглянули 15 одиниць спеціальної техніки, яка буде задіяна в аеропорту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області