Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

У Токмацькому районі обговорюють питання щодо створення Новомиколаївської сільської територіальної громади

30 червня 2016 - 09:13

24 червня регіональними консультантами проекту ПУЛЬС в рамках «Децентралізаційного марафону» проведено інформаційну зустріч з депутатами Балківської сільської ради та мешканцями села БалкиТокмацького району. Розглядались питання щодо конфігурації об’єднання потенційної Новомиколаївської сільської громади.

Нагадаємо, що всеукраїнська акція «Децентралізаційний марафон» - це інформаційні зустрічі у різних форматах: презентації для представників громад, бесіди з головами рад та активом сіл, селищ та міст області, виступи на сходах села та інше. Під час марафону регіональними консультантами АМУ в рамках реалізації проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» будуть надаватись консультації про переваги децентралізаційної реформи та методична допомога у підготовці відповідних документів по процедурі об’єднання територіальних громад.

Під час зустрічі присутнім було роз’яснено основні аспекти законодавства щодо об’єднання територіальних громад, поінформовано про переваги та перспективи, які отримає громада у разі ініціювання об’єднання та надано методичні рекомендацій з питань формування бюджетів майбутніх громад.

Регіональний консультант з питань бюджету, Олександра Оляніна поінформувала присутніх про фінансові стимули при об’єднанні громади, зупинилась на особливостях бюджетного законодавстващодо збільшення фінансових ресурсів і можливостей доступу до державних фондів для ОТГ, презентувала розрахунки при об’єднанні бюджетівНовомиколаївської, Балківської та Кіровської сільських рад.

Регіональний консультант з питань комунікації, Оксана Замулінська  поінформувала присутніх про основну місію та заходи, які реалізуються в рамках проекту ПУЛЬС «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні», що впроваджується Асоціацією міст України. Надалаприсутнім методичні матеріали щодо об’єднання, виступила з презентацією щодо комунікації реформи, історії успіхів вже об’єднаних громад та інформувала про корисні джерелареформи для використання в роботі.

Підсумовуючи зустріч, голова Балківської сільської ради, Зінаїда Сальнікова, звернулась до присутніх депутатів з проханням прийняти виважене рішення щодо об’єднання громади на сесії, яку заплановано провести 4 липня 2016 року. «Тільки в об’єднанні зусиль є перспектива розвитку нашої території, покращення надання послуг населенню та вирішення питань місцевого значення безпосередньо у громаді, а не у посадовців в районі чи в області»- зазначила посадовець.

Регіональними консультантами проекту ПУЛЬС буде надаватись постійна методична допомога та інформаційний супровід в об’єднанні перспективної Новомиколаївської громади.

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області