Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада зробила свій внесок в будівництво мостів через Дніпро

30 червня 2016 - 13:57

Обласна влада зробила свій внесок в будівництво мостів через Дніпро

Запорізька обласна влада першою в цьому році робить внесок до скарбнички, з якої буде фінансуватись будівництво мостів через Дніпро в Запоріжжі.

Під час засідання позачергової шостої сесії сьомого скликання підтримано рішення «Про внесення змін до Програми покращення стану автомобільних доріг загального користування місцевого значення Запорізької області на 2016 рік», яким передбачається виділення з обласного бюджету 20 млн. грн. на продовження робіт з будівництва автомагістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжі.

Розглядаючи можливість спільного фінансування разом із Запорізькою міською радою та Кабінетом міністрів України, депутати Запорізької облради висловили впевненість, що мости Преображенського, які сполучають два береги обласного центру, знаходяться у незадовільному стані. Місто Запоріжжя є транзитним для південно-західної частини України та потребує розвантаження сучасних транспортних потоків шляхом будівництва нових мостів.

Будівництво мостових переходів є найкрупнішим інфраструктурним проектом часів незалежної України. Починаючи з 2004 року, коли розпочалось будівництво, виконано близько 65% будівельно-монтажних робіт від обсягу будівництва першої черги.

Протягом останніх років будівництво об’єкту майже припинено через незадовільне фінансування з державного бюджету.

- Затягування проведення будівельних робіт призводить до руйнування вже зведених конструкцій. Для продовження будівництва автотранспортної магістралі через річку Дніпро необхідно залучення коштів державного (240 млн. грн.), обласного (20 млн. грн.) та міського (40 млн. грн.) бюджетів. Це дозволить завершити будівництво верхової гілки мостового переходу через р. Старий Дніпро і естакад на підходах до нього та відкрити рух автомобільного транспорту з правого берегу до о. Хортиця, а також завершити будівництво пілону вантового мосту. За умови оперативного фінансування з трьох рівнів бюджету є можливість завершити це будівництво у цьому році, - зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Андрій Антонов.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області