Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підприємства та організації інвалідів отримають пільги

30 червня 2016 - 16:22

Під керівництвом директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігоря Мещана відбулося засідання регіональної комісії з питань діяльності  підприємств та організацій інвалідів у Запорізькій області.

На засідання були запрошені керівники підприємств «Бердянський УВП УТОС», «Злагода» Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України», Запорізьке виробниче підприємство «Неон» УТОГ.

Ці підприємства та організації звернулися для надання дозволу на право користування пільгами з оподаткування.

Ігор Мещан поінформував про  діяльність підприємств,  зупинившись на соціальній важливості їх роботи. Також посадовець підкреслив необхідність створення робочих місць для людей з обмеженими можливостями.

Наприклад, підприємство «Бердянське УВП УТОС» спеціалізується на виготовленні швейних виробів (постільна білизна, робочий одяг, подушки, матраци), електрошнури живлення для побутових електроприладів. Крім виробничої сфери підприємство утримує соціальні структури, а саме: клуб, гуртожиток, медпункт та бібліотеку для сліпих, яка забезпечує інвалідів озвученою літературою. Для отримання додаткового доходу, а також для вирішення соціальних потреб колективу, на підприємстві є власний магазин.

Основною діяльністю підприємства «Злагода» є виробництво спіднього, робочого та верхнього одягу, одягу для медичного персоналу. Освоєно виробництво матраців, ковдр та подушок, також підприємство надає послуги з термодруку та комп’ютерної вишивки. Підприємство «Злагода», як виробник швейних виробів, бере активну участь в забезпеченні бійців усіх ланок Української гвардії предметами одягу та предметами спецзахисту, допомагає волонтерським організаціям на засадах благодійної допомоги.

Основним видом діяльності підприємства «Неон» УТОГ є виробництво та реалізація трансформаторів, окрім цього підприємство виконує роботи промислового характеру (ремонт двигунів, медичного обладнання). Крім виробничої сфери підприємство утримує соціальні структури, а саме: гуртожиток, їдальню, медпункт, на підприємстві є власний магазин з продажу предметів споживання та стоматологічний кабінет.

Після обговорення комісія ухвалила рішення надати цим підприємствам та організаціям дозвіл на право користування пільгами з оподаткування.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі