Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Запорізька влада буде боротись за те, щоб нинішній керівний склад ГУ Нацполіції в області лишився на своїх посадах»

30 червня 2016 - 16:52

Під час шостої позачергової сесії сьомого скликання  обласної ради голова облдержадміністрації Костянтин Бриль закликав депутатів до прийняття зважених рішень стосовно обрання представників громадськості до складу постійної поліцейської комісії ГУ Національної поліції в Запорізькій області.

- Я неодноразово звертав увагу Кабміну та Президента України на те, що керівник регіону не впливає на кадрову політику силових відомств. Найближчим часом від влади області буде направлено листа до керівництва держави, який я особисто підтримаю, з проханням звернути уваги на ситуацію, що виникла в Запоріжжі.  Даю слово, що запорізька влада буде боротись за те, щоб нинішній керівний склад ГУ Нацполіції в області лишився на своїх посадах. Адже саме вони відстоювали порядок в регіоні під час зростання рівня злочинності, складного періоду ліквідації МВС та її переатестації  в Нацполіцію, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Згідно Закону України «Про національну поліцію» для забезпечення прозорого конкурсу та просування по службі поліцейських, до складу поліцейської комісії територіальних органів поліції входять п'ять осіб: один представник, визначений Міністром внутрішніх справ України (не з числа поліцейських); один представник, визначений керівником поліції; один представник, визначений керівником відповідного територіального органу поліції та два представники громадськості, обрані обласною радою.

Голосування за призначення членів комісії відбувалось у відкритий спосіб за допомоги іменних бюлетенів. В підсумку депутати прийняли рішення та обрали представниками від громадськості: Віктора Нестеренка та Миколу Зінченка. Завдяки цьому Запорізька область стала першою в Україні, де була сформована постійна поліцейська комісія ГУ Національної поліції. Це рішення дасть змогу в майбутньому контролювати, аби в Національній поліції працювали тільки відповідальні і високопрофесійні кадри.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств