Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області найближчим часом буде створено нові територіальні громади

5 липня 2016 - 14:51

Наразі в області створено сім об’єднаних територіальних громад. Роботу щодо формування нових громад та доопрацювання перспективного плану необхідно посилити на місцях. На цьому наголосила під час засідання колегії  обласної державної адміністрації, яке провів голова ОДА Костянтин Бриль, заступник голови – керівник апарату Зінаїда Бойко.

- На цей час лише 75% територій області мають затверджені плани об’єднання, а 25% потребують доопрацювання. Загалом затвердженим перспективним планом області не охоплено 57 місцевих рад у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Михайлівському, Мелітопольському, Оріхівському, Токмацькому, Новомиколаївському районах та м. Токмак. Проте на цей час до обласної державної адміністрації надійшли пропозиції щодо формування  громад від семи районів, - повідомила посадовець.

За її словами, у 2015 році створено шість об’єднаних територіальних громад. У цьому році ще одну - Долинську сільську територіальну громаду Запорізького району. Крім цього, обласною державною адміністрацією надано три висновки щодо відповідності проектів рішень про добровільне об’єднання територіальних громад.

- Активну позицію у процесі децентралізації зайняли Вільнянський, Гуляйпільський, Запорізький, Михайлівський, Оріхівський, Приазовський, Токмацький та Новомиколаївський райони. Обласна державна адміністрація сприяє об’єднаним територіальним громадам у підготовці проектів, фінансування яких передбачається за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури. Це питання знаходиться на постійному контролі. У 2016 році з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаним територіальним громадам Запорізької області, які утворені в 2015 році, виділено кошти в розмірі 46 553 тис.грн. Фахівці з питань децентралізації продовжують надавати практичну допомогу громадам, виїжджаючи на місця, - зазначила Зінаїда Бойко.

- На сьогодні в Запорізькій області в процесі впровадження реформи децентралізації влади вдалося налагодити плідну співпрацю між представниками всіх органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадського сектору. Проте необхідно активізувати роботу на місцях. Як свідчить практика, після надання консультацій на територіях ці питання вирішуються швидше. Також необхідно опрацювати питання створення Агенції регіонального розвитку для консолідації зусиль у цьому напрямку, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону