Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Децентралізація

Веселівська об’єднана територіальна громада налагодила взаємодію з німецькими партнерами

7 липня 2016 - 09:34

Після об’єднання Веселівською громадою розпочато масштабну роботу у напряму співробітництва з міжнародними партнерами.

На сьогодні громада налагодила тісну взаємодію з проектом GIZ «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями», яка впроваджується Урядом Німеччини. Зокрема фахівцями опрацьовуються питання щодо ефективного функціонування системи управління надзвичайними ситуаціями з урахуванням німецького досвіду планування потреб захисту від пожеж (Brandscutzbedarfsplannung).

Завдяки проекту GIZ фахівці Веселівської ОТГ спільно з представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Головного управління ДСНС України у Запорізькій області відвідали Німеччину. У містах Арвайлер та Бонн провели ряд робочих зустрічей з питань реформування ДСНС в контексті децентралізації на прикладі пілотного проекту Веселівської об’єднаної територіальної громади Запорізької області.

Експерти з професійної пожежної частини м. Бонн провели майстер клас щодо визначення наявних потреб та подальшої діяльності в частині переоснащення служби Веселівського районного сектору ДСНС. Також веселівці мали можливість побачити як оснащена місцева добровільна пожежна частина у місті Арвайлер, поспілкуватися з керівником команди і добровольцями.

«З огляду на проведену зустріч можна з впевненістю зазначити, що децентралізація у Веселівській громаді не зупинилася лише на об’єднанні сіл, а має перспективний розвиток щодо оптимізації подальшої роботи організацій та служб на території. І ми маємо впевненість, що з цими заходами команда Веселівської громади гідно впорається.» - прокоментував голова громади, Петро Кіяшко.

Читайте також