Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Під час опалювального сезону на надання субсидій передбачається 1,5 млрд. грн.

12 липня 2016 - 14:15

В опалювальний сезон  2015/2016 років у Запорізькій області за призначенням житлової субсидії  звернулися 306 тис. сімей або 143% від затвердженої мінімальної кількості (214 тис. сімей). Це у чотири рази більше ніж у попередньому опалювальному сезоні. Прогнозується, що наступного опалювального сезону за державною допомогою звернеться близько 400 тис. запорізьких родин. Про це під час брифінгу повідомив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Як нагадав посадовець, з першого травня 2016 року Урядом внесено  зміни, які удосконалюють порядок призначення субсидій. Зокрема доповнено: перелік послуг, на оплату яких призначається субсидія, послугою з управління будинком; перелік доходів, які не враховуються до сукупного доходу при призначенні субсидії державною соціальною допомогою на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та щомісячною адресною допомогою внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг; перелік випадків, у яких здійснюється перерахунок субсидії без звернення громадян: зміна соціальних нормативів використання житлово-комунальних послуг; нарахування плати за централізоване опалення за відсутності засобів обліку теплової енергії з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря.  Також передбачена можливість подання заяви та декларації для призначення субсидії в електронному вигляді, у тому числі з використанням електронного цифрового підпису. Посадовець наголосив, що громадяни, яким призначено субсидію, зобов’язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитих послуг з урахуванням розміру призначеної субсидії. У разі несплати відповідної вартості надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.

- Краще оформити субсидію напередодні опалювального сезону. До органів соцзахисту щотижня звертається близько 1,5 тис. громадян. Спеціалісти опрацьовують  прийняті документи, надають консультації щодо порядку призначення конкретного виду адресної допомоги. Це питання знаходиться на особистому контролі голови облдержадміністрації Костянтина Бриля. Також для максимального залучення населення області до державної допомоги системно проводиться інформаційно – роз’яснювальна робота  щодо оформлення житлових субсидій, - зазначив Ігор Мещан.

На надання субсидій в опалювальний сезон 2016-2017 років передбачається близько 1,5 млрд. грн..

- Хочу розвіяти деякі чутки, які не мають жодних підстав. Субсидія – це безповоротна фінансова допомога від держави. Не треба боятися, що якісь кошти необхідно буде повертати тим, хто отримує субсидію – це неправда. Отже, якщо хтось вважає, що він має право отримувати субсидію, необхідно звертатися до органів соціального захисту населення, де нададуть відповіді на всі запитання, допоможуть зібрати необхідні документи та оформити цей вид допомоги, - підвів підсумки Ігор Мещан.

На цей момент, після завершення опалювального сезону, державну допомогу на сплату житлово-комунальних послуг отримують майже 216 тисяч запорізьких сімей.

 

Управління у справах преси та інформації

 


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області