Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громадська ліга Україна-НАТО: «Двері та вікна для України відкриті»

21 липня 2016 - 14:19

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у круглому столі на тему: «Результати саміту НАТО у Варшаві, практичні можливості для співпраці та інтеграції України в НАТО». Ініціаторами заходу стали фонд «Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва» та Запорізький медіа-центр. Також круглий стіл зібрав експертне коло регіону, народних депутатів, волонтерів і громадських діячів. Найбільшу увагу учасники  приділили обговоренню проголошених альянсом напрямків роботи і підтримки України, зокрема, в межах Запорізької області.

Як наголосив голова громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж, Варшавський саміт був дуже важливим, адже на ньому було порушено ряд важливих тем, зокрема тих, що стосуються подій в Україні. Під час засідання комісії найвищого рівня було розглянуто підтримку суверенності і територіальної цілісності нашої держави та засудження агресії Росії в Криму і на сході України. Також серед найважливіших результатів, рішень і ухвал Сергій Джердж назвав розміщення в країнах Балтії та Польщі військових сил у складі чотирьох окремих батальйонів: у Естонії — британського, в Латвії — канадського, в Литві — німецького, в Польщі — американського; оголошення попередньої оперативної готовності системи протиракетної оборони, а також підписання першого в історії договору між ЄС і НАТО про співпрацю у сфері безпеки, зокрема в питаннях загрози міграційної кризи, гібридних воєн і кібератак. Саме під час Варшавського саміту кіберпростір було визнано новою зоною оперативних дій.

У свою чергу, експерт фонду «Демократичні ініціативи ім.Ілька Кучеріва» Руслан Кермач повідомив про включення України до програми розширених можливостей, до якої раніше входили всього п’ять  держав, та можливість відкриття Центру протидії гібридній війні на території нашої держави.

Про реальні загрози, в тому числі і атаки в кіберпросторі,  які щоденно виникають для України на території Запорізького регіону, доповів керівник УСБУ в Запорізькій області Олександр Шмітько.

Підбиваючи підсумки, голова Фонду оборони області та очільник Запорізького регіону підкреслив, що це перша зустріч представників НАТО із запоріжцями на такому рівні.

- Сьогодні ми маємо підбити підсумки Варшавського саміту. Адже на ньому були обговорені перспективи України та її членства в Євроатлантичному союзі. Запорізька область реально потребує такої підтримки, оскільки ми межуємо із зоною бойових дій на сході України. Нашою метою є відкриття Центру протидії гібридній війні НАТО на території нашого регіону для більш якісної боротьби з  кібератаками, поширенням неправдивої інформації та розгойдуванням суспільства. Це та рука підтримки, яка дійсно допоможе нам у боротьбі із зовнішнім агресором, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку