Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області 950 дітей-сиріт мають підстави для усиновлення

27 липня 2016 - 09:51

В області 950 дітей-сиріт мають підстави для усиновлення

У Запорізькій області під опікою громадян, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу проживає 3789 дітей або 86,8% від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку територіальних служб. 

Як зазначила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва, основним підсумком роботи щодо розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у першому півріччі цього року став приріст на 1,3% кількості дітей, влаштованих у сім’ї громадян, у порівнянні з 2015 роком.                        

Найбільше дітей проживають у родинах громадян у м. Енергодарі – 96,25%; Михайліському – 95,5%; Гуляйпільському - 93,8%; Вільнянському - 92,95; Новомиколаївському - 91,74%; Чернігівському – 91%; Якимівському  -88,9% районах. Найменше - у Великобілозерському – 74,1% та Розівському – 80% районах області.

У цьому році посиротіло 286 дітей, з них 200 або 74% вже влаштовано до сімейних форм виховання. Причому в Гуляйпільському, Михайлівському, Новомиколаївському та  Чернігівському районах сімейне тепло знайшли всі посиротілі діти.

На сьогодні в області мають юридичні підстави для усиновлення 950  дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 

У першому півріччі 2016 року усиновлено всього 28 дітей, з них громадянами України – 25,  трійко - іноземцями. За аналогічний період 2015 року було усиновлено 46 дітей, з них  39 - українцями, а семеро - іноземними громадянами.  Також за цей період створено вісім  нових прийомних сімей, два дитячих будинки сімейного типу; у прийомні родини протягом півріччя влаштовано 23 дитини.

На сьогодні в області функціонує 198 прийомних сімей, де виховується 401 дитина, та 25 дитячих будинків сімейного типу зі 164 вихованцями. Крім цього, в області проживає 10 прийомних сімей з 15 дітьми та діє три дитячих будинки сімейного типу з 19 вихованцями, які є вимушеними переселенцями з районів проведення АТО.



Управління у справах преси та інформації

 

Читайте також

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров