Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мешканці Мелітополя на власні очі бачать зміни на краще в медичних закладах міста

27 липня 2016 - 11:30

Однією з основних сфер, яким приділив увагу голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час робочої поїздки в Мелітополь, стала охорона здоров’я.

Так очільник регіону взяв участь у відкритті амбулаторії сімейної медицини загальної практики №8. Заклад обслуговує населення району Юровки, Нового Мелітополя в кількості 12,5 тисяч чоловік. В тому числі близько 3000 дітей. В амбулаторії ведуть прийом лікарі загальної практики сімейної медицини, дільничні терапевти, педіатри.

Проектна вартість ремонту обійшлась в 1 мільйон 107 тисяч гривень за рахунок бюджету розвитку. В амбулаторії було замінено всі вікна і двері. Проведено фарбування стін, підлоги, всіх кабінетів і коридорів. Ремонт і фарбування фасаду, навісу при вході. Встановлено 2 водонагрівача на 80 літрів. Крім того, в амбулаторію придбано: офісні меблі на суму  84,2 тисячі гривень; медичні меблі - 47,9 тисяч гривень; фізіотерапевтичне обладнання - 56,8 тисяч гривень. Також встановлено електрокардіограф вартістю 11,4 тисяч гривень.

Під час відкриття амбулаторії Костянтин Бриль вручив керівництву медзакладу ключі від легкового автомобіля «Сенс».

 - Я задоволений ставленням місцевої влади до питання охорони здоров'я. Нині головними проблемами цієї сфери лишаються корупція серед медиків, якість надання медпослуг та ставлення до воїнів АТО. Проте від місцевих мешканців, з якими я спілкувався, не почув жодного нарікання. Окремо варто відзначити переваги придбання автотранспорту, який допоможе в наданні медичної допомоги важкохворим людям, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Не меншу увагу очільник регіону приділив Мелітопольській міській лікарні № 2. Нині тут проводяться ремонтні роботи приймального покою, відновлено палати для учасників бойових дій, кардіологічне відділення та блок інтенсивної терапії.

Під час візиту до лікарні Костянтин Бриль взяв участь в урочистому відкритті кабінету УЗД, отриманого за грантом Кусаноне.

- Новий апарат допоможе проводити ранню та правильну діагностику, що в підсумку врятує не одне життя. Помітно, що фахівці лікарні хочуть та реально втілюють проекти, які необхідні місцевим мешканцям. Гадаю, що влада, і в майбутньому продовжить підтримку мелітопольської медицини, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Наостанок очільник регіону проконтролював створення нового Центру гемодіалізу. Нині для нього придбано необхідне обладнання та встановлено нову систему водоочищення. За запевненнями міського голови Мелітополя Сергія Мінько, новий Центр буде відкрито вже до Дня Незалежності України.

Костянтин Бриль підкреслив, що цей заклад є реально необхідним для мешканців не тільки Мелітопольського району, а й кількох прилеглих.

- На сьогодні це буде один з чотирьох новостворених гемодіалізних Центрів у найбільших районних центрах Запорізької області. Влада регіону робить все необхідне для того, щоб тяжкохворі люди не проводили своє життя у переїздах до обласного центру. Нині вже придбано необхідне обладнання, яке протестоване і лише чекає на нове приміщення, оскільки нинішньому Центру не вистачає ліжко-місць для всіх пацієнтів. Впевнений - люди зможуть реально оцінити переваги нового Центру гемодіалізу, а не слухати закиди нечесної конкурентної боротьби від певних постачальників, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області