Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До кінця року в області буде відновлено понад тисячу місць у дитячих садках

4 серпня 2016 - 09:05

До кінця року в області буде відновлено понад тисячу місць у дитячих садках

Департамент освіти і науки облдержадміністрації продовжує плідну співпрацю з Дитячим фондом  ЮНІСЕФ за кількома проектами. За одним з них до кінця цього року планується відновити більше тисячі місць у дошкільних навчальних закладах області, укомплектувати меблями та обладнанням відремонтовані кімнати дошкільних груп.

У рамках співпраці з ЮНІСЕФ також розпочалися поставки спортивного обладнання у 32 загальноосвітні школи області, в яких навчається найбільша кількість дітей з числа тимчасово переміщених осіб. Також буде збудовано три спортивні майданчики у містах Запоріжжя, Бердянськ та у селищі Балабино.   Для учнів навчальних закладів з п’яти областей (Запорізької, Луганської, Донецької, Дніпропетровської та Харківської), які отримують спортивне обладнання, будуть органіовані регіональні змагання з футболу та баскетболу.

Крім цього, за програмою «Вчимося жити разом»  підготовлено по три вчителя для 150 загальноосвітніх та по одному вихователю для 120 дошкільних навчальних закладів області. Вони будуть навчати дітей навичкам безконфліктного життя, вмінню запобігати конфліктам, не загострювати чи розв’язувати мирним шляхом  конфліктні ситуації.

Довідково: Європейський Союз (ЄС) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні з листопада 2015 року розпочали новий проект «Діти миру», метою якого є надання психосоціальної допомоги дітям на сході України та забезпечення їх участі в освітніх програмах. Проект реалізується у Донецькій, Луганській, Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях.

Складовою ініціативи ЄС та ЮНІСЕФ «Діти миру» є проект «Вчимося жити разом» з розвитку життєвих навичок та надання психосоціальної допомоги дітям, підліткам та родинам, що постраждали внаслідок конфлікту в Україні. Виконавцями проекту є Дитячий фонд «Здоров’я через освіту» та Національний університет «Києво-Могилянська академія». Проект реалізується у двох напрямках:  формування у школярів життєвих навичок, що сприятимуть позитивній адаптації, та надання дітям і родинам психосоціальної підтримки.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі