Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для обговорення проблемних питань в Запорізькій області зібрались аграрії з усієї України

27 серпня 2016 - 09:55

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль взяв участь у відкритті семінару керівників і спеціалістів сільгосппідприємств – членів Громадської спілки «Аграрний союз України». Захід об’єднав керівників обласних структур союзу майже з усіх регіонів держави. Також його відвідали три Герої України: Дмитро Костянтинович Моторний, Олександр Григорович Коросташов та Василь Андрійович Петринюк.

Головними темами семінару стали економічна ситуація в аграрному секторі України; державна підтримка, захист інтересів середніх сільгосппідприємств; новації в оподаткуванні та взаємодія з громадськими організаціями і органами влади. Крім того, учасники наради порушили питання ситуації на ринку сільськогосподарської продукції, проблем експорту в умовах дії Асоціації з Євросоюзом та прогнозів врегулювання земельних відносин.

Як наголосив, Костянтин Бриль, сьогодні влада Запорізької області на своєму рівні робить все можливе, аби захистити аграріїв від тиску контролюючих органів, залучити інвестиції в цю сферу та вирівняти ситуацію з одноосібниками шляхом проведення акції «Врожай-2016». Адже облдержадміністрація має підтримувати сільгоспників.

- Всі ми чудово розуміємо роль аграрного сектору у бюджетотворенні нашої держави. Проблеми, що виникають у сільгоспвиробників, напевне, схожі по всій країні. Два місяці тому в облдержадміністрації ми провели Аграрний форум. Де були окреслені всі наболілі питання. На жаль, сьогодні вирішення більшості проблем наших сільгоспвиробників лежить в площині вищих органів влади. Проте ми зробимо все, аби нас почули та підтримали. Насамперед це стосується народних депутатів і їхнього рішення стосовно контролюючих органів та скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ. Найдорожче, що нам залишили наші пращури – наша земля та працьовиті руки селян. Тож ми маємо зробити все, аби зберегти ці багатства, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

В свою чергу голова Громадської спілки «Аграрний союз України» Геннадій Новиков повідомив, що семінар в Запорізькій області травитиме протягом тижня. Його головним результатом стане окреслення найпроблемніших питань, які в підсумку планується озвучити перед народними депутатами України та керівництвом держави в середині вересня під час всеукраїнського аграрного форуму.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області