Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Аграрії розпочали підготовку для сівби урожаю 2017 року

31 серпня 2016 - 08:54

Аграрії розпочали підготовку для сівби урожаю 2017 року

У сільгосппідприємствах області наразі скошено та обмолочено 816,4 тис. га зернових та зернобобових культур, або 93% до завдання, намолочено 2489 тис. тонн зерна при урожайності 30,5 ц/га.

Триває збирання пізніх зернових культур, зокрема обмолочено 828 гектар гречки або 80% від плану, 11,6 тисяч гектарів проса, що становить 63% від збиральної площі. Середня врожайність гречки на сьогодні становить 8,9 центнера, проса – 18,1 центнера з одного гектара.

Крім зернових культур аграрії почали збирання соняшнику. На сьогодні зібрано на площі 9,1 тис. га та намолочено 15 тис. тонн при урожайності 16,5 ц/га.

За словами фахівців, тривала дія  високих температур повітря  та грунту, наявність суховійних явищ  призвели  до вкрай несприятливих умов для завершення вегетації пізніх сільгоспкультур. Внаслідок таких умов на посівах соняшника  у денні часи спостерігалось в’янення рослин, на окремих спостережних ділянках було відмічено засихання листя;  на окремих ділянках з посівами люцерни також зареєстровано передчасне пожовтіння  листя. У плодових культур спостерігалося  слабке формування плодів.

На даний період умови для формування запасів продуктивної вологи у грунті на площах, призначених під посів озимих культур під врожай 2017 року, склалися вкрай несприятливі.

За прогнозами  синоптиків  у  найближчий час  синоптична ситуація має змінитися на краще: температура повітря  дещо знизиться, пройдуть дощі.  

Аграрії у важких погодних умовах провели підготовку ґрунту для сівби озимих зернових культур під урожай 2017 року на площі 538,6 тис. га або 89% до прогнозу. Під майбутній урожай підприємствами області планується посіяти озимі колосові на площі 635 тис. га та 29,3 тис. га озимого ріпаку.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат