Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота Агенції регіонального розвитку Запорізької області здобула високу оцінку

23 вересня 2016 - 12:42

Представники Департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації та Агенції регіонального розвитку Запорізької області взяли участь у семінарі-нараді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України на тему: «Розвиток регіонів. Інструменти та механізми стимулювання розвитку», яка відбулася в м. Одеса. Учасники   обговорили результати моніторингу та оцінки соціально-економічного розвитку регіонів, стан планування та фінансування регіонального розвитку, інституційний розвиток регіонів, субвенції об’єднаним територіальним громадам. Запорізька область виявилася  однією з чотирьох областей, де проекти ДФРР на 100 % відповідають Планам заходів щодо реалізації регіональних стратегій розвитку за 2015-2016 рік.

Ключовим питанням, яке розглядалося на нараді, став стан утворення Агенцій регіонального розвитку в областях та їх перші досягнення. Запорізька область увійшла до числа  шести регіонів, де утворено та  зареєстровано Агенцію регіонального розвитку. Учасникам заходу було презентовано установу «Агенція регіонального розвитку Запорізької області», яка за час свого існування стала майданчиком для комунікації органів влади, місцевого самоврядування, інвесторів,  представників бізнесу, провідних експертів, науковців. Установа вже має вагомі напрацювання. Так, налагоджено співпрацю з провідними профільними вишами Запорізької області. Підписано протокол намірів з Інженерною палатою федеральної землі Саксонія-Ангальт щодо співпраці у створенні першої в Україні міжнародної спілки «Інженерна палата Запорізької області». Триває робота з потенційними інвесторами, надається допомога у впровадженні реформи децентралізації. За підсумками презентації робота Агенції регіонального розвитку Запорізької області була високо оцінена учасниками наради.

У ході спілкування запорізькі фахівці  досягли домовленості з Вінницькою Агенцією регіонального розвитку, яка сьогодні має суттєві досягнення та досвід взаємодії з агенціями закордонних держав, про подальшу співпрацю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни