Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

„Можливості для зростання підприємницької діяльності не вичерпані”

30 липня 2007 - 16:33

Це зазначив головуючий на засіданні Координаційної ради з питань розвитку підприємництва заступник голови Ради, віце-президент ЗОСПП „Потенціал” Валерій Еделєв. Він також попросив представників виконавчої влади приділити більше уваги аналізу кількості суб'єктів малого підприємництва, особливо в разі відсутності динаміки зростання їх числа.

Посилаючись на європейський досвід, Валерій Еделєв наголосив, що можливості для зростання підприємницької діяльності в області ще зовсім не вичерпані.

Перший заступник голови Запорізької районної державної адміністрації Сергій Бойченко, який доповідав про стан виконання Комплексної програми розвитку малого підприємництва на 2007-2008 роки, повідомив, що кількість малих підприємств у районі в минулому році зменшилась на шість і становить 135. За його словами, це зменшення пояснюється тим, що частина малих підприємств перейшла в категорію великих. Загальна ж кількість працівників зайнятих на діючих малих підприємствах району складає 1012 чоловік.

- Запорізький район – один з найкращих з точки зору організації дозвільного центру. Тут ефективно працюють Координаційні ради з питань розвитку підприємництва, які для місцевих бізнесменів є дієвими інструментами. Адже саме на засіданнях цих Рад можуть бути озвучені певні проблеми та прийняті відповідні рішення, - підкреслила заступник начальника головного управління економіки, начальник управління регуляторної політики та підприємництва облдержадміністрації Світлана Кругляк. Вона також закликала більш ретельно аналізувати стан розвитку малого підприємництва – його пожвавлення чи спад.

Також на засіданні Ради йшлося про стан виконання Закону України „Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” управліннями земельних ресурсів районів та міст Запорізької області. Учасники засідання дійшли висновку, що в сфері видачі підприємцям дозвільної документації на землю присутнє суперечливе трактування діючого законодавства різними органами державної влади та місцевого самоврядування. Для вироблення спільних „правил гри” вирішено створити робочу групу за участю відповідних фахівців.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни