Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цього року ЗНО для випускників розпочнеться пізніше

30 вересня 2016 - 13:15

Цього року ЗНО для випускників розпочнеться пізніше

Про це повідомила під час брифінгу директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Озерова.

Незважаючи на те, що навчальний рік лише стартував, підготовка до ЗНО-2017 йде повним ходом. Реєстрація осіб для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні триватиме через навчальні заклади  з 6 лютого до 17 березня 2017 року. Вносити зміни до реєстраційних даних учасники ЗНО зможуть до 31 березня 2017 року.

У квітні 2017 року планується проведення пробного тестування.

За словами посадовця, основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 23 травня – це пізніше ніж торік, і триватиме до 16 червня. Результати ЗНО із трьох навчальних предметів зараховуватимуться як оцінки за ДПА за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи. Так, майбутні випускники складатимуть українську мову і літературу, математику або історію України, а також один навчальний предмет за вибором випускника.

Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, математики – 31 травня, історії України – 2 червня, іспанської, німецької, французької мов – 25 травня, англійської мови – 29 травня,  російської мови – 6 червня, біології – 8 червня, географії – 12 червня, фізики – 14 червня, хімії – 16 червня.

Тестові завдання для перевірки навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів (ДПА) буде укладено за програмами, які орієнтовані на рівень стандарту.

Інформація про результати основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання з усіх навчальних предметів буде розміщена на інформаційних сторінках учасників зовнішнього незалежного оцінювання до 23 червня 2017 року (українська мова і література, іноземні мови, математика – до 15 червня, історія України, біологія, російська мова – до 19 червня, географія, фізика, хімія – до 23 червня).

Тетяна Озерова підкреслила, що навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності закінчиться не пізніше 1 липня наступного року.

- Свято «Останній дзвінок» буде проводитися традиційно наприкінці травня, а вручення документів про освіту випускникам 11 класів відбудеться  після отримання результатів ДПА/ЗНО. Ми орієнтуємо освітян, щоб документи про освіту вручалися в стінах навчального закладу. А питання про місце проведення випускних вечорів вирішуватимуть батьки. Але ми звертатимемося до них з пропозиціями проводити їх якомога скромніше, - зазначила Тетяна Озерова.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

За матеріалами СБУ заочну підозру отримала колаборантка, яка «здавала» загарбникам українців-противників окупації на Запоріжжі

Офісні приміщення у Запоріжжі на приватизаційному аукціоні. Електронні торги – 25 квітня 2024 року

Платформа допомоги врятованим – урядовий сервіс для підтримки постраждалих внаслідок війни

«Я мрію повернутися в рідний, вільний український Бердянськ!» – історія 19-річного юнака

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 400 разів били по Запорізькій області