Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новомиколаївці увічнили пам’ять героя АТО Івана Клевчука

18 жовтня 2016 - 09:58

У сел. Новомиколаївка відбулося урочисте відкриття інформаційної дошки, присвяченої кулеметнику 93-ї окремої механізованої бригади Івану Клевчуку, який загинув у боях з російсько-терористичними військами під Іловайськом.

З дитинства Іван мріяв про армію, захоплювався військовою історію, вивчав традиції захисників Батьківщини. Після проходження строкової служби підписав контракт. Був кулеметником, з початку антитерористичної операції служив на кордоні з Росією, разом з товаришами неодноразово попереджав проникнення диверсійно-розвідувальних груп противника. На початку серпня 2014 року їх роту направили до Іловайська. Загинув боєць при виході з оточення так званим «зеленим коридором» на дорозі в районі с. Новокатеринівка. 2 вересня 2014 року тіло Івана Клевчука разом з іншими загиблими в «Іловайському котлі» привезли до запорізького моргу. Був упізнаний бойовими товаришами та родичами.

У жовтні 2014 року в Новомиколаївській ЗОШ № 1 на честь героя-земляка встановили меморіальну дошку, а в травні 2016 року рішенням селищної ради його іменем назвали одну із центральних вулиць.

 Вшанувати героя прийшли рідні, близькі та друзі, ветерани АТО, волонтери, представники влади. Слова глибокої скорботи та подяки батькам солдата від керівника області Костянтина Бриля передав начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

- Іловайська трагедія розділила наше життя на два світи та назавжди залишиться однією з найстрашніших сторінок сучасної історії України. Двадцять запоріжців загинули в пеклі оточення. Проте ворогу не вдалося зламати наш народ, - зазначив посадовець.

Почесне право відкрити інформаційну дошку надали батькам Івана Клевчука В’ячеславу Володимировичу та Ірині Володимирівні. Відтепер кожен, хто проходить центром селища, згадуватиме про коротке, але яскраве життя захисника України.

На завершення заходу відбулося покладання квітів до пам’ятного знака героям АТО на меморіальному комплексі в центрі Новомиколаївки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області