Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники вчаться надавати якісні послуги прийомним сім’ям та дитячим будинкам

24 жовтня 2016 - 15:42

Соціальні працівники вчаться надавати якісні послуги прийомним сім’ям та дитячим будинкам

Для спеціалістів центрів соціальних служб та фахівців з надання соціальних послуг об’єднаних територіальних громад, які вже найближчим часом будуть супроводжувати прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, розпочав роботу  триденний  навчальний семінар-тренінг «Створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу».

До проведення занять долучилися спеціалісти Департаменту соціального захисту населення, Служби у справах дітей облдержадміністрації,  обласного центру соціально-психологічної допомоги, благодійного фонду «Щаслива дитина».

Завданням  навчання є формування чіткого уявлення про ефективне функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, враховуючи нововведення в нормативно-правових документах; знання особливостей дітей, які до них влаштовуються, шляхів і механізмів допомоги та підтримки прийомних дітей, дітей-вихованців, прийомних батьків, батьків-вихователів, усіх членів родини, яка бере на виховання дитину, позбавлену батьківського піклування. До програми включено також питання щодо надання нової послуги - «патронату над дитиною» та запровадження її в громадах.

По закінченню навчання для учасників буде проведено залік на знання нормативно-правої бази та практичних аспектів з питань сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які розглядатимуться під час семінару-тренінгу.

Довідково: за станом на 23.10.2016 у Запорізькій області функціонують 200 прийомних сімей, у яких виховується 403 дитини, та 26 дитячих будинків сімейного типу, у які влаштовано 168 дітей. Усі прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу перебувають під соціальним супроводженням міських та районних центрів соціальної допомоги. Також під їх опікою перебувають 10 прийомних сімей та чотири дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 39 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, із числа  внутрішньо переміщених осіб.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також