Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада регіону привітала з річницею особовий склад військової частини 3029

28 жовтня 2016 - 16:09

В обласному центрі урочисто відзначили 22-у річницю з дня створення військової частини 3029 Національної гвардії України. Від імені та за дорученням голови облдержадміністрації привітав особовий склад зі святом заступник голови (стажування) Олександр Німас.

Посадовець вручив нагороди кращим військовим та переконався, що особовий склад військової частини гідно справляється з бойовими завданнями у зоні проведення АТО.

- Хочеться побажати вам мирного неба, міцного здоров’я вам та вашим родинам, витримки та терпіння. А головне завдання - повернутися до рідних та близьких неушкодженими, з перемогою, - підкреслив Олександр Німас.

Військові отримали дві медалі, чотири подяки та шість грамот облдержадміністрації. До того ж нещодавно командир військової частини, полковник Олександр Хоменко отримав державну нагороду орден Богдана Хмельницького третього ступеню.

Військова частина 3029 Національної гвардії України була реорганізована в 2014 році. До складу військової частини увійшли оперативні, артилерійські, танкові та протитанкові підрозділи, підрозділи протиповітряної оборони та підрозділи забезпечення. Загальна численність особового складу військової частини 3029 становить понад 1700 військовослужбовців. Особовий склад військової частини з початку протистояння на Донбасі брав безпосередню участь у виконанні бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції.

На жаль, за час участі в антитерористичній операції загинуло 3 військовослужбовці військової частини, серед них лейтенант Богдан Завада, якому посмертно присвоєно звання Героя України.

18 військовослужбовців військової частини 3029 нагороджені державними нагородами, з них 2 військовослужбовці посмертно.

Військова частина 3029 Нацгвардії України – одна з найбільш шанованих за свої бойові подвиги в зоні АТО. Її бійці стоять на сторожі миру і порядку на запорізькій землі та всій Україні. 

Ця військова частина   знаходиться під опікою Запорізької облдержадміністрації. Нещодавно у військовій частині відкрито лазню для солдатів. Окрім цього, Фонд оборони забезпечив необхідним перед від’їздом у зону АТО військову частину 3029 Національної гвардії України.

Згідно з Указом Президента України Петра Порошенка «Про шефську допомогу військовим частинам Збройних Сил України» за Запорізьким регіоном закріплено 11 військових частин. Для їх підтримки з початку року через Фонд сприяння обороні області пройшло більше 10 мільйонів гривень.

На території військової частини встановлено Пам’ятний знак як данина пам’яті та вшанування  військовослужбовців полку, які віддали життя за свободу та незалежність України під час проведення антитерористичної операції.

Вже наступного року, насамперед, влада області планує приділити увагу  питанню житла для військовослужбовців. За умов співфінансування з міською владою буде облаштовано житло для демобілізованих учасників АТО. Крім цього, заплановано створення реабілітаційного центру для учасників АТО на базі госпіталю для ветеранів Другої світової війни, що розташований на Великому Лузі.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фортифікації на Запорізькому напрямку будуються в три зміни: Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини»

СБУ встановила особи ще 7 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Центри для навчання та соціалізації школярів відкрили у двох громадах Запорізького району

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби