Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Центр допомоги учасникам Антитерористичної операції при облдержадміністрації

Костянтин Бриль: «У наступному році пріоритетом для обласної влади стане будівництво житла та Центр реабілітації для учасників бойових дій»

8 листопада 2016 - 13:10

Про це голова облдержадміністрації Костянтин Бриль заявив під час засідання обласної консультативної ради учасників АТО.

На початку заходу голова обласної консультативної ради учасників АТО Андрій Согорін повідомив, що склад ради розширено до 36 чоловік, які мають налаштуватися на плідну співпрацю. Головним завданням дорадчого органу залишається координація в опрацюванні та розв’язанні проблем бійців і ветеранів АТО.  Також керівник ради подякував за співпрацю та особисту увагу голові ОДА Костянтину Брилю.

У свою чергу, очільник регіону повідомив про діяльність влади в цьому році, а також розповів про плани на майбутнє.

- Я чудово розумію проблематику військовослужбовців, адже маю до них безпосереднє відношення. Нині ми відзначили річницю «Солдатського привалу», де зведено другий поверх за рахунок «Придніпровської залізниці», Фонду оборони області та наших волонтерів. Завдяки їм у Запоріжжі існує заклад, рівних якому немає в Україні. Не менше досягнень має Центр допомоги учасникам АТО, який змінив формат роботи у фінансовому плані. Проте, як обласний, так і районні центри продовжують свою активну роботу. Окремо хочу подякувати всім, хто брав участь у толоці, що відбулася на території майбутнього Центру реабілітації учасників бойових дій. Нами було проведено аналіз: де зручніше, в тому числі й юридично, робити такий заклад, і ми зупинились на території санаторію на Великому Лузі. Саме там має з’явитися найкращий в Україні реабілітаційний центр. Загалом на наступний рік я поставив перед собою три завдання: створити Центр реабілітації, збудувати житловий будинок для учасників бойових дій та ще один - для бійців СБУ. Ці справи стануть пріоритетом для влади області і я маю надію, що учасники АТО підтримають наші починання, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У цьому контексті очільник регіону повідомив про те, що влада області проведе ревізію покинутих приміщень, які можна використати для потреб учасників бойових дій. Як приклад він навів проект в Енергодарі, де на баланс міської ради планується передати п’ятиповерхову будівлю.

- Дуже активно триває робота по телемарафону зі збору коштів для учасників АТО. Також активно працює Фонд оборони області. На жаль, у поточному місяці ми змогли зібрати тільки 600 тисяч гривень. У той час, як на потреби наших військових частин необхідно близько трьох мільйонів гривень. Саме на ці кошти ми плануємо відродити поліклініку ЗАЛК, на місці якої буде створено шпиталь для бійців Нацгвардії. Планується також гуртожиток для контрактників частини 3029. Ці кошти потрібні не владі, а нашим бійцям. Тож ми маємо реально підтримати їх, - наголосив Костянтин Бриль.

У свою чергу, члени обласної консультативної ради учасників АТО порушили низку нагальних питань, зокрема щодо ліквідації Центру молоді та його приєднання до Центру патріотичного виховання. На їх думку, це рішення обласної ради може позначитись на патріотичному вихованні підростаючого покоління. Також учасники АТО звернулися до влади регіону з проханням роз’яснити закон України, що надає їм право скористатися безкоштовним проїздом залізничним, водним транспортом та автобусами.

Не меншу увагу було приділено земельним питанням. Як зазначив Костянтин Бриль, на жаль, Держгеокадастр і досі залишається учасником корупційних схем. Проте останнім часом у питанні видачі землі сталися зрушення, і в області вже виготовлено близько трьох тисяч наказів.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про ліквідацію наслідків негоди

Маленькі переселенці з Бердянщини провели незабутній відпочинок на Західній Україні

Запоріжжя долучається до загальнонаціонального проєкту з підтримки сімейного патронату

СБУ викрила прихильника рашизму, який агітував за відновлення урср

Впродовж доби окупанти 310 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 782-го дня війни

Ветерани та члени їх сімей можуть отримати 400 тисяч гривень на відкриття бізнесу

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії