Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прем’єр-міністр привітав Міжнародний форум «InCo Forum» у Запоріжжі

12 жовтня 2016 - 13:38

Прем’єр-міністр привітав Міжнародний форум «InCo Forum» у Запоріжжі

У  Міжнародному форумі з питань інтеграції та кооперації «InCo Forum», що проходить у виставковому комплексі «Козак-Палац», взяли участь Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль,  численні іноземні дипломати й бізнесмени.

Вітаючи учасників представницького заходу, Володимир Гройсман підкреслив, що Уряд держави зробить усе, аби підняти економіку України та підвищити рівень життя її громадян.

- У 2017 році ми плануємо збільшити зростання економічних показників на 3%. Завдяки цьому покращиться життя наших громадян. Завдання влади полягає в тому, аби створити сприятливі умови, надавати відповідний сервіс та знищити будь-які перепони при залученні інвесторів. Для виконання цих завдань ми вже створили Національний комітет розвитку промисловості України. Наступним стане Офіс супроводження інвестицій, завдання цієї структури полягатиме в тому, щоб допомогти всім, хто хоче вкладати кошти в українську промисловість, робити це швидко та ефективно. Адже кожен, хто вкладає інвестиції, має бути успішним, - наголосив Глава Уряду України.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль поінформував про досягнення нашого регіону у створенні сприятливого для інвестицій середовища.

-  Запорізька область завжди була серед флагманів економічної активності України. Потужна промисловість, розвинене сільське господарство, розумні й працьовиті люди – все це є окрасою нашого краю і дає нам міцну основу для розбудови сильного регіону та сильної держави. Ми чітко усвідомлюємо свою значну роль у розвитку Української держави. Це чітко визначено в Стратегії регіонального розвитку Запорізької області на період до 2020 року. Вона полягає в тому, щоб створити край з високим рівнем життя населення, інвестиційно привабливий регіон з розвиненою промисловістю та сільським господарством, який водночас є екологічно безпечним. Запорізька область має величезний потенціал для економічного зростання та налагодження міжнародних коопераційних зв’язків. Аби цей потенціал перетворився в реальну економічну активність, зростання прибутку підприємств та збільшення доходів громадян, працелюбним запоріжцям потрібні інвестиції.  Розуміючи це, влада регіону активно працює над створенням клімату, сприятливого для тих, хто готовий реально вкладати кошти в розвиток економіки. Насамперед ми ведемо нещадну боротьбу з корупцією та бюрократією в будь-яких їх проявах. У підсумку цього року  було запущено ряд стратегічно важливих для регіону інвестиційних проектів, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За словами очільника регіону, реальні інвестори вже оцінили переваги аграрного сектору області. Наприклад, відновлення  «Хлібної бази №74» компанією «НІБУЛОН» значно сприятиме розвитку сільського господарства регіону. Також внутрішній інвестор працює над відновленням Бердянського заводу-гіганта «АЗМОЛ», який виробляє мастильні матеріали. У це виробництво планується вкласти більше 100 мільйонів гривень. Внутрішні та зовнішні інвестори дають чіткий сигнал, що зараз - найкращий час вкладати ресурси в економіку як Запорізького регіону, так і України в цілому.

Костянтин Бриль також підкреслив, що саме зараз Запорізька область показує випереджаючі темпи реалізації ключових для держави реформ.

- На сьогодні в області вже створено 16 об’єднаних територіальних громад, яким надано всі необхідні повноваження для розвитку та залучення інвестицій. І головним елементом створення ефективної інвестиційної інфраструктури є заснована в цьому році Агенція регіонального розвитку Запорізької області.  Це представництво сприятиме процесу інвестування в регіон як з боку внутрішніх, так і зовнішніх інвесторів. Вона покликана стати єдиним вікном для інвесторів та надавати їм всебічне сприяння на всіх етапах їх діяльності в регіоні, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

У рамках форуму працюють три основні блоки. Перший присвячений питанням розширення географії експорту українських компаній у форматі експертного обговорення особливостей співпраці з регіонами і країнами, в супроводі коментарів і рекомендацій аналітиків журналу «Бізнес». Географія спікерів охоплює представників дипломатичних місій, галузевих асоціацій, бізнесу з країн ЄС, Туреччини, Китаю, Канади, Ізраїлю, ОАЕ.

Другий блок  охоплює питання інтеграції в світове співтовариство,  експерти оприлюднять свої думки щодо перспектив, шляхів і особливостей виходу на світові ринки.

Блок третвй включає інструменти підтримки і фінансування експортно-імпортної діяльності, внутрішньої кооперації, подання міжнародних проектів технічної та фінансової допомоги (Європейського Союзу, ЄБРР, GIZ, проекту ПРОМІС, ЮНІДО, ТПП України, галузевих асоціацій), а також електронних торговельних майданчиків як інструментів внутрішньої кооперації.

Серед спікерів та учасників – провідні експерти України та іноземні гості з Австрії, Білорусі, Італії, Казахстану, Канади, КНР, Німеччини, Македонії, ОАЕ, Польщі, Туреччини, Чехії, Фінляндії та інших країн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю