Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

До складу Агенції регіонального розвитку увійшли нові члени

23 листопада 2016 - 13:42

До складу Агенції регіонального розвитку увійшли нові члени

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося засідання Агенції регіонального розвитку Запорізької області. Під час заходу учасники проголосували за включення до складу Наглядової ради Агенції делегатів від Запорізької обласної ради. Крім цього, одноголосно підтримано  ідею щодо включення до складу установи Запорізького обласного союзу промисловців та підприємців «Потенціал».  Також присутні заслухали звіт директора Агенції регіонального розвитку Запорізької області Кирила Шамілова за два місяці роботи.

Як повідомив очільник Агенції, 1 вересня 2016 року проведено робочу зустріч з представниками польської групи компаній «EL-IN». З метою впровадження і застосування сучасних європейських технологій, обладнання та матеріалів в  Україні за участю польського капіталу було створено ТОВ «Європроект-Делідін». Два тижні  тому Агенцією був організований круглий стіл, присвячений досвіду фіскальної децентралізації Німеччини за участю Прем’єр-міністра землі Саксонія у відставці, професора Георга Мільбрадта.

Наприкінці вересня представники установи взяли участь у семінарі-нараді Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, де власне й було презентовано нашу Агенцію. Запорізька область увійшла до числа шести регіонів, де утворено та зареєстровано Агенцію регіонального розвитку. Вже у жовтні Агенція була офіційно презентована в рамках Міжнародного форуму інтеграції та кооперації - InCo Forum, що відбувся в Запоріжжі. Окрім офіційної презентації було підписано важливі угоди, зокрема меморандум  між землею Саксонія- Анхальт, Асоціацією органів місцевого самоврядування «Запорізький регіональний центр розвитку спроможних територіальних громад» та Агенцією регіонального розвитку Запорізької області про створення Запорізької інженерної палати.

Також фахівці установи взяли участь у VIII Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» та  у співбесіді на другому етапі конкурсу ЄБРР щодо партнерства в реалізації Програми EU4Business.

За словами директора Агенції  Кирила Шамілова, триває поточна робота з підготовки до підписання меморандуму про участь Агенції у кількох Україно-Норвезьких проектах, проведено низку зустрічей із представниками компанії  «Daewon GSI» щодо  реалізації проекту будівництва електростанції на біомасі в Запорізькій області. Відбулися переговори стосовно співробітництва Запорізької області з китайською провінцією Шеньсі.

Як зазначив Костянтин Бриль, лише за два місяці роботи Агенція регіонального розвитку продемонструвала дуже значні результати.

- Наш регіон одним із перших заснував Агенцію регіонального розвитку. Як ми бачимо, така установа реально потрібна й існує не тільки в кожному регіоні, а й навіть при Кабінеті Міністрів України. Одним із досягнень нашої Агенції  вважаю залучення нашого вітчизняного інвестора - компанію «Нібулон», яка вже в 2017 році реально відкриє хлібну базу в місті Токмак. Також я пишаюся нашими переговорами з китайською делегацією, яка не тільки виділила 200 тисяч доларів на фінансування інклюзивної освіти, що реалізується Фондом Порошенка, а й планує подальшу співпрацю з нашим регіоном. Найближчим часом у рамках візиту до Піднебесної наша делегація ближче познайомиться з провінцією Шеньсі, яка є центром авіабудування всього Китаю, - підвів риску  голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі