Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь виховує патріотизм засобами кіно

23 листопада 2016 - 14:17

Відбулося урочисте відкриття кінофестивалю патріотичного спрямування для учнівської молоді «Кінотріумф ZP-2017».  Це унікальний проект Запорізького обласного центру патріотичного виховання молоді та Запорізького інституту економіки та інформаційних технологій, який об’єднує молодь Запорізького краю у прагненні створити патріотичний медіа продукт, цікавий для сучасного молодого покоління  власного закладу освіти, рідного міста та всієї України.

Досвід проведення  конкурсу у 2015-2016 роках дозволив створити дев’ять повноцінних короткометражних фільмів, два з яких стали дипломантами, а один – переможцем  Всеукраїнського конкурсу молодого кіно «Запорізька Сінерама - 2016».

У  проекті цього року взяли учать 12 навчальних закладів м. Запоріжжя та Запорізької області, які зацікавлені у заохоченні молоді до благодійних, соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив.

Завданням для кожної команди стане створення короткострічкового фільму за темою на вибір. Серед запропонованих такі теми: «Україна – це ми!»,  «Школа. Запоріжжя. Україна.»,  «Нам є чим пишатись!», «Молоде обличчя України».

Завдання ускладнено тим, що жанри  для висвітлення відповідної теми попередньо обрано методом жеребкування, визначено тренерів із числа студентів, які допомагатимуть на кожному етапі створення фільму.

Завдяки такому конкурсу у молодого покоління  формується мовленнєва культура, пробуджуються патріотичні почуття до Батьківщини. Спираючись на українську культуру та традиції, молодь створює абсолютно новий медійний продукт.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку

«У Збройних силах України повинна бути гендерна рівність», – 29-річна Катерина вирішила приєднатися до захисників

Безпека мешканців, підтримка бізнесу, підвищення якості освіти – Іван Федоров про головні виклики регіону

За матеріалами СБУ засуджено чергових колаборантів, які працюють на окупантів

Усиновлення дитини під час війни: що потрібно знати?

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл