Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приморські здравниці цього сезону залучили більше відпочивальників

23 листопада 2016 - 15:02

Підсумки проведення туристичного та курортно-оздоровчого сезону 2016 року підбито на розширеному засіданні Регіональної ради по координуванню туристичної та курортної діяльності при облдержадміністрації.

Поінформував учасників заходу з цього питання директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислав Мороко.

Так, для задоволення потреб в оздоровленні та відпочинку жителів та гостей  області  функціонує понад 550 закладів, серед яких: 425 баз відпочинку, 30 закладів готельного типу, 11 оздоровчих центрів та комплексів, 31 санаторно-профілакторний заклад, дев’ять  пансіонатів, п’ять  туристичних притулків, 25 дитячих таборів. У низці  районів  працюють 36 садиби сільського (зеленого) туризму. До послуг відпочиваючих - більше тисячі культурно-дозвіллєвих закладів: театрів, музеїв, заповідників, бібліотек, клубів, а також понад 9 тисяч об'єктів культурної спадщини.

У всіх музеях та національних заповідниках під час літньої оздоровчої кампанії відкривались нові виставки, проводились оглядові та тематичні екскурсії, розраховані на різні вікові категорії. Найбільшою популярністю традиційно користувалися провідні туристичні об'єкти регіону. Зокрема,  Національний заповідник «Хортиця» відвідали 119, 607 тис. туристів, Національний історико-археологічний заповідник «Кам'яна Могила» - 38,0 тис., Василівський історико-архітектурний музей-заповідник «Садиба Попова» -  15,875  тис.  осіб.

Вагомий внесок у розвиток туристичної сфери регіону здійснюють
46 туристичних операторів  та понад 200 туристичних агенцій.

У районах області активно використовуються туристично-екскурсійні маршрути. На сьогодні прокладено більше 50 туристично-екскурсійних маршрутів. Протягом звітного періоду у  НПП «Великий Луг» м. Запоріжжя створено новий туристичний маршрут «Шляхом пращурів», що пролягає в урочищі «Штольні» на території ПОНДВ «Скельки». Загальна протяжність маршруту становить 2,2 км, на якому знаходяться  цікаві історичні, геологічні та археологічні пам’ятки.

У ході підготовки та проведення курортної кампанії Департаментом здійснено моніторинг оздоровчих закладів, проблем водопостачання та будівництва очисних споруд, якості питної води, боротьби зі стихійними сміттєзвалищами та торгівлею, благоустрою в паркових зонах, дотримання законодавства при організації перевезень пасажирів на південних напрямках, забезпечення безпеки туристів тощо.

За його даними, підвищився відсоток завантаженості закладів туристичної інфраструктури  в Якимівському, Приазовському, Приморському районах та у місті Бердянськ.

Натомість зниження  спостерігалось у Бердянському та Запорізькому районах.

У порівнянні з минулорічною оздоровчою кампанією кількість діючих закладів збільшилася в Бердянському, Запорізькому та Приморському  районах, а також у місті Бердянськ.

Промовистим є і той факт, що протягом оздоровчої кампанії в містах Бердянськ та Запоріжжя, у  Бердянському, Запорізькому, Приазовському, Приморському та Якимівському районах збільшився обсяг туристичного збору.

Також спостерігалося збільшення кількості придбаних квитків у південному напрямку - до Бердянського, Приазовського, Приморського, Якимівського  районів.

Як підкреслив Владислав Мороко,  область не лише приймала туристів та відпочивальників, а й свій туристичний продукт просувала. Так,  для популяризації місцевих туристичних брендів «Запоріжжя туристичне», «Запоріжжя курортне», «Запоріжжя фестивальне» регіональний туристичний продукт постійно представляється  на всеукраїнському та міжнародному рівнях: на Міжнародній туристичній виставці «Україна-Подорожі та туризм/UITT -2016», на туристичному фестивалі «Гастрономічна гостинність Полтавщини», на виставці «Міжнародний турсалон Україна-2016», у туристичній виставці-ярмарку «Тур`євро центр-Закарпаття-2016», на V ювілейній туристичній виставці-фестивалю “Кіровоградщина запрошує 2016», у Львівському міжнародному форумі індустрії, туризму та гостинності та міжнародній виставці-ярмарку «Тур-Експо» у м.Львів, у X міжрегіональній виставці тур-салон «Відпочивайте на Полтавщині!» тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств