Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Молодь області очікує на офіційну позицію Запорізького міського голови стосовно обласного центру молоді

28 листопада 2016 - 11:58

Молодь області очікує на офіційну позицію Запорізького міського голови стосовно обласного центру молоді

На минулому тижні навколо обласного центру молоді здійнявся справжній скандал. 22 листопада 2016 року на засідання Запорізької міської молодіжної ради було винесено проект рішення «Про передачу обласного центру молоді до комунальної власності Запорізької міської ради». Це питання спровокувало бурхливе обговорення у соціальних мережах та  обурило молодь не тільки з усієї області, а й представників деяких громадських організацій самого міста Запоріжжя. Треба зазначити, що питання стосовно передачі обласного центру молоді депутати обговорили без участі керівництва самого центру та керуючого органу обласної державної адміністрації, які просто не були запрошені на скандальну сесію міської молодіжної ради.

Аби розібратися в цьому питанні та вислухати всі сторони конфлікту, в приміщенні обласного центру молоді відбулося засідання за круглим столом на тему «Відкрита влада: зустріч представників органів влади з молоддю області».

У заході  взяв участь заступник голови облдержадміністрації Едуард Гугнін.

- Питання щодо передачі обласного центру молоді до комунальної власності міської ради – це справжня дурня, просто фейк, цього ніколи не буде, і це чітка позиція обласної влади. У вівторок відбулося робоче засідання у губернатора, де був присутній і мер міста Запоріжжя, де ми чітко з ним обговорили це питання, на що він запевнив, що міська влада не має жодного стосунку до цього рішення і в жодному разі це не підтримує. Всі повинні чітко розуміти, що таке міська власність, що таке обласна власність, і якщо ми розмовляємо в правовому полі, а міська молодіжна рада, наскільки мені відомо, діє в правовому полі, вона повинна консультуватись з органами місцевої влади. Але, на жаль, цього не було зроблено, і це виключно ініціатива та позиція керівника міської молодіжної ради. Тому сьогодні ми зібрались, аби заявити про те, що обласна влада не дасть нікому розхитувати ситуацію в регіоні, ми не дамо можливості  комусь особисто або групі осіб розірвати молодіжне середовище, і не дамо можливості у рейдерський спосіб захоплювати будівлі. Тим паче, що жодного документа від Запорізької міської молодіжної ради з пропозиціями разом розвивати молодіжне середовище немає. Жодної пропозиції провести спільні заходи немає. Але виникають такі заклики про створення робочої комісії щодо перевірки діяльності обласного центру молоді – ну це вже просто обурливо. Сподіваюсь на здоровий глузд нашої молоді та конструктивний діалог стосовно цього питання, - наголосив посадовець.

Підтримав цю позицію і заступник голови обласної ради Владислав Марченко як представник власника цієї будівлі.

-  Обласний центр молоді  є власністю громади Запорізької області. І на цьому крапка. Будь-які питання щодо передачі власності вирішуються виключно правовим шляхом депутатами на сесійних засіданнях Запорізької обласної ради. З юридичної сторони не було і немає жодного документа стосовно цього питання, аби були хоча б якісь підстави так сміливо про щось заявляти. Але, на жаль, це питання торкнулося глибинних моментів та викликало непорозуміння в молодіжному середовищі, тож вирішувати це треба трохи в іншій площині. Завдання обласної влади - консолідувати молодь, об’єднати її та направити в правильному русі, в жодному разі не допустивши розколу. Сьогодні тут присутні представники з усього регіону, ми всі є частинами нашої громади, тож давайте поміркуємо над тим, як нам зробити спільну справу в нашому обласному комунальному закладі. У нас є далекоглядні плани, ми готові залучати європейських інвесторів, європейські гранти, аби наша молодь могла реалізовувати власні ідеї та проекти на базі нашого обласного центру, -  зазначив Владислав Марченко.

З цього приводу висловив свою думку голова профспілкової організації студентів та аспірантів ЗНТУ Андрій Іванченко, який стояв біля витоків створення цього комунального закладу і який звернув увагу на те, що за останні три роки роботі центру майже нічого не заважає, і він працює спокійно та на повну потужність.

- Багато років у цій будівлі не було опалення, і те, що сьогодні всі присутні можуть сидіти без верхнього одягу, – це  вже дуже важливо. Я закликаю представників молодіжної міської ради зізнатися в тому, що вони просто схибили у прийняті такого резонансного рішення щодо передачі будівлі, - наголосив Андрій Іванченко.

Мали змогу висловити свою думку й представники структурних підрозділів з питань реалізації молодіжної політики райдержадміністрацій та міст обласного значення. Зокрема, начальник відділу освіти, молоді та спорту Пологівської райдержадміністрації Ангеліна Устименко звинуватила міську молодіжну раду в намаганні «відрізати» пологівську молодь від молодіжного руху регіону: «Ми цілком задоволені роботою центру, це справжній плацдарм для реалізації творчого потенціалу молоді всієї області. Ми беремо участь у всіх обласних заходах і кожного разу центр нас привітно зустрічає, надає свої приміщення для репетицій та підготовки до різноманітних заходів».

Також на підтримку Центру висловились начальник Управління молоді, фізичної культури та спорту Мелітопольської міської ради Тетяна Несват та куратор з організаційно-виховної роботи зі студентами Мелітопольського державного педагогічного університету ім. Б. Хмельницького Володимир Гузь.

 За результатами круглого столу в соціальних мережах та ЗМІ з’явилося багато інформації, проаналізувавши яку, можна зробити висновок, що міська молодіжна рада  зрозуміла, що для розвитку центру, для його ефективної роботи, для того, аби центр став Меккою для молоді,  потрібен конструктивний діалог та єдність.

Наразі підготовлено звернення  учасників круглого столу до Запорізького міського голови  Володимира Буряка, на яке молодь очікує офіційної позиції з цього питання.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 792-го дня війни

Запорізька область отримає пів мільярда гривень на ремонт та будівництво шкільних укриттів, – міністр освіти та науки Оксен Лісовий

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств