Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Населені пункти закладають свій розвиток у генеральні плани

28 листопада 2016 - 14:01

 Проекти містобудівної документації розглянуто на черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради, яке відбулося під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, головного архітектора області Олександра Билима.

На розгляд ради було  представлено: «Генеральний план смт Веселе Веселівського району Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту та План зонування смт Веселе Веселівського району Запорізької області» (у складі Генерального плану) та «Генеральний план м. Василівка Запорізької області. Оновлення з розширенням меж населеного пункту» та «План зонування м. Василівка». Крім цього, було надано консультацію щодо проекту містобудівної документації «Генеральний план із зонінгом с. Семенівка Пологівського району Запорізької області».

Генеральний план смт Веселе передбачає розвиток високотехнологічного виробництва, пов’язаного з середньою авіацією. Для цього є потреба подовження смуги зльоту території аеропорту, що дасть можливість приймати більшу кількість літаків. При розробці плану були враховані державні та регіональні інтереси, а також інтереси Веселівської об’єднаної територіальної громади.  Лени ради порекомендували доопрацювати схему вулично-дорожньої мережі.

Стосовно генерального плану м. Василівка було висловлено зауваження щодо схеми міського та зовнішнього транспорту, яку необхідно доопрацювати. В генеральному плані м. Василівка передбачено включення території житлової забудови, яка склалася в північній частині від затоки Каховського водосховища в нові межі м. Василівка, та впорядкування центра міста,  розвиток підприємств обслуговування населення, а також уздовж траси Е105.

За підсумками обговорення генеральні плани смт Веселе  та м. Василівка рекомендовано до затвердження та погодження в установленому законом порядку за умови усунення зауважень членів архітектурно-містобудівної ради.

Генеральний план с. Семенівка Пологівського району рекомендовано доопрацювати, отримати  рецензію, проект винести на розгляд чергового засідання архітектурно-містобудівної ради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей