Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Територіям доручено вжити заходів для недопущення повеней

29 листопада 2016 - 09:55

Територіям доручено вжити заходів для недопущення повеней

Регіональною комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  погоджено План дій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2017 році.

Хоча в кліматичних та рельєфних умовах області немає умов для формування небезпечних паводків, але є всі передумови для формування небезпечних зимових та весняних повеней.

За даними Департаменту з   питань  цивільного захисту   населення облдержадміністрації, орієнтовна періодичність проходження повені в регіоні - один раз на   25-30 років.

Остання небезпечна повінь сталася у лютому 1985 року. Підйом рівнів води у річках під час весняного водопілля 1985 року досягав від 2,5 до 4 метрів, було затоплено 1400 садиб, а у квітні 1987 року було одночасно затоплено 120 населених пунктів.

З метою забезпечення організації заходів, спрямованих на недопущення виникнення надзвичайних ситуацій у весняний період під час пропуску льодоходу, повені та паводків, Департаментом з питань цивільного захисту облдержадміністрації спільно з Головним  управлінням ДСНС України в Запорізькій області розроблено «План дій структурних підрозділів обласної державної адміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування  щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені і паводків на території Запорізької області у 2017 році».

У його рамках керівникам територій доручено розробити аналогічні районні Плани дій; вжити заходів щодо відновлення працездатності внутрішньогосподарських дренажних мереж та дренажних насосних станцій;  передбачити кошти в місцевому бюджеті на виконання заходів, спрямованих на захист від шкідливої дії вод населених пунктів і сільгоспугідь, відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, гідротехнічних споруд, берегоукріплення тощо; забезпечити дієвий контроль за технічним станом гідротехнічних споруд, штучних водних об’єктів з метою попередження виникнення надзвичайних ситуацій внаслідок можливого утворення гідродинамічних аварій при пропуску дощових паводків та весняної повені.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна