Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль ознайомився з комунальними об’єктами громад Оріхівського району

29 листопада 2016 - 12:09

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль сьогодні перебуває з робочою поїздкою в Оріхівському районі. Насамперед очільник регіону ознайомився з роботою комунальних підприємств смт Комишуваха.

Як повідомив Комишуваський сільський голова Юрій Карапетян, нині на території селища проживає 7 тис. мешканців.  Централізованим водовідведенням користується житловий масив, дитячий садок «Казка» та лікарня з амбулаторією. Для обслуговування централізованого водовідведення використовується самопливний каналізаційний колектор протяжністю 4 км, який експлуатується більше 40 років та постійно потребує використання асенізаційного автомобіля. Крім того, близько 5 тис. жителів селища користуються вигрібними ямами, які необхідно систематично очищати.

В серпні 2010 року в Комишувасі були введені в експлуатацію очисні біоінженерні споруди. Їх продуктивність передбачає очищення стічних вод в обсязі  200 м3/добу  або 73 тис. м3/рік  з урахуванням очищення стоків усіх житлових та адміністративних будівель смт. Комишуваха.

За проектом УкрНДІЕП для роботи та обслуговування цих споруд передбачено обов’язкове використання асенізаційного автомобіля. Проте через його відсутність очищення здійснювалось найманим транспортом.

Знаючи про цю проблему, Костянтин Бриль вручив працівникам комунального підприємства асенізаційний автомобіль типу КамАЗ-65115-3082-А4 об’ємом 12м3.

Крім цього, очільник регіону ознайомився з ходом ремонту Комишуваської амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

За словами завідуючої КЗ «Комишуваська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Світлани Бутенко, нині в медзакладі працює 29 чоловік, з них п’ятеро  лікарів загальної практики  сімейної медицини та вісім сестер медичних загальної практики  сімейної медицини.

На сьогодні триває освоєння коштів субвенції з державного бюджету на капітальний ремонт першого поверху амбулаторії загальної практики та капітальний ремонт покрівлі в будівлі амбулаторії сімейної медицини. Всі роботи виконують місцеві підрядні організації.

Під час спілкування з фахівцями амбулаторії,\ Костянтин Бриль запевнив їх, що після завершення ремонтних робіт влада приділить увагу питанням меблів та устаткування медзакладу. Тим паче, що в 2016 році місцеві жителі прийняли рішення про об'єднання  в Комишуваську громаду.

-  Наступного року як державна, так і обласна влада насамперед сприятимуть тим територіям, де вже створено об'єднані громади. Місцеві мешканці самі зможуть обирати пріоритети для фінансування - будь то школи, лікарні чи будинки культури. Хочу підкреслити, що на наступний рік влада регіону вже запланувала придбання близько 40 автомобілів швидкої допомоги спеціально для сільської місцевості. Всі вони будуть розподілені в залежності від потреб наших районів, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Також очільник регіону відвідав КУ «Таврійський будинок інвалідів», що розташований на території новоствореної Таврійської сільської громади Оріхівського району.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

386 ударів по 9 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області