Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Благодійний телемарафон для учасників АТО не залишає байдужими жителів області

30 листопада 2016 - 14:41

Благодійний телемарафон для учасників АТО не залишає байдужими жителів області

Наближається до фіналу благодійний телемарафон, який другий рік проводиться  на підтримку наших захисників – учасників АТО.

Наразі до  телемарафону приєдналися понад 500 учасників – підприємств, установ, організацій та пересічних жителів з всіх міст та районів області.

Найбільші внески зробили ПАТ «Запоріжсталь» (50 тис. грн., генеральний директор – Ростислав Шурма), агрофірма «Росія» Бердянського району (керівник Анатолій Ніколенко, 20 тис. гривень),  фермерські господарства «Світанок» та № 999 (по 15 тис. грн., керівник – В’ячеслав Курленков), СВК «Новомихайлівський» (керівник Петро Удовенко, 15 тис. грн.)

Скарбниця телемарафону також поповнилася завдяки значним внескам ТОВ «Автопривод», КБ «Прогрес», ТОВ «Міда», ТОВ «Дніпрокераміка», Пологівського олійно-екстракційного заводу, ТОВ «Токмак Солар Енерджі», ТОВ «Монада», ТОВ «Агро-Сервіс»,

Активно долучилися до допомоги  землякам, які пройшли пекло війни, запорізькі освітяни – Запорізький національний університет, школи м. Мелітополь, Запорізька ЗОШ № 12, Новомиколаївська школа «Паросток», Оріхівська гімназія «Сузір’я», Запорізька ЗОШ № 51.

Не залишилися осторонь благодійної справи працівники бюджетної сфери, місцевого самоврядування, комунальних підприємств  м. Мелітополь, м.Бердянськ, Пологівського, Василівського, Мелітопольського, Оріхівського та інших районів області.

Загалом  на 29.11.2016 до скарбниці телемарафону надійшло понад 492 тис. грн..

- Участь у телемарафоні – це наш внесок у перемогу над російсько-терористичними агресорами, знак поваги та вдячності хлопцям, завдяки яким війна не прийшла на запорізьку землю. Кошти, зібрані під час телемарафону, використають для надання матеріальної допомоги ветеранам АТО, які опинилися у складних життєвих обставинах, родинам загиблих героїв та пораненим бійцям. Всі кошти,  зібрані в містах та районах, обов’язково повернуться на території з бонусами з обласного бюджету. Завдяки цьому наші захисники зможуть зробити коштовні операції, пройти вартісні обстеження та діагностику, реалізувати різноманітні соціальні проекти, - зазначив начальник Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

Тим часом, на територіях реалізують власні ініціативи.

Так, жителі Оріхівського району збирають гроші на лікування тяжкої хвороби свого земляка, учасника антитерористичної операції Василя Кравчука.

Запоріжці об’єднують зусилля у прагненні врятувати життя мужнього солдата Євгена Баранника.

Громада Чернігівського району поставила за мету спорудити пам’ятний знак героям, які не повернулися з війни.   Гуляйпільці облаштовують у центрі міста Алею, присвячену захисникам України всіх часів.

Нагадаємо, благодійний телемарафон проводиться за ініціативи учасників антитерористичної операції та обласної державної адміністрації  другий рік поспіль  та є єдиним в Україні. Підсумки телемарафону буде підбито 6 грудня, коли відзначається День Збройних Сил України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна

«Хто подає, той виграє»: завершується відбірковий етап з волейболу серед дівчат

Професійні психологи навчали молодь Запоріжжя дбати про ментальне здоров’я

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 235 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей