Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль ознайомився, як живе новостворена громада

9 грудня 2016 - 13:32

Сьогодні голова облдержадміністрації Костянтин Бриль перебуває з робочою поїздкою в Приазовському районі.

Першочергово очільник регіону провів особистий прийом громадян. Місцеві жителі вже традиційно зверталися з проханнями про надання матеріальної допомоги та вирішення земельних питань. Поспілкувавшись з учасниками АТО, які просили про виділення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, Костянтин Бриль зазначив, що нині ГУ Держгеокадастру видав у районі тільки половину дозволів на розробку документації. Тож найближчим часом влада області проведе нараду із земельниками, аби вони до кінця року опрацювали максимальну кількість заяв.

Також глава області зустрівся з жителями створеної в цьому році Ботіївської сільської об’єднаної територіальної громади. Вона об'єднала дві сільські ради, чотири населених пункти та 2092 жителів. Зазвичай об'єднані громади включають до 10 тисяч населення, проте виключення робиться на територіях, де є потужний інвестор, який допоможе громаді стати реально спроможною. Саме так, як це відбулось у Ботієвому. Адже головна мета реформи децентралізації, проголошеної Президентом України Петром Порошенком, – передача влади на місця та в підсумку розвиток віддалених територій. Причому пріоритети обиратимуть місцеві жителі, а фінансування виділятиметься напряму з державного та обласного бюджетів, що одразу позначається на добробуті громади.

Як зазначив Костянтин Бриль, за 9 місяців поточного року надходження власних доходів у бюджети вже об'єднаних громад області зросли у 1,5 раза – на 2 мільярди гривень.

-  Тим часом доходи загального фонду місцевих бюджетів громад регіону, з урахуванням трансфертів з держбюджету, склали 146 мільйонів гривень, що більше майже у сім разів, ніж у 2015 році. В цьому році у Приазовському районі створено дві об'єднані громади: Ботіївська та Гірсівська. У наступні два тижні громада обере собі очільників, після чого почне реально розвиватись, - зазначив Костянтин Бриль.

Очільник регіону також обговорив з місцевими жителями питання, які їх найбільше турбують: освіти, медицини, субсидії,  ремонту доріг,  газифікації. За словами Костянтина Бриля, тільки спілкуючись із людьми на місцях можна зрозуміти реальні проблеми.

Як наприклад з будівництвом міжселищного газопроводу високого тиску другої категорії до сіл Надеждине, Добрівка, Гірсівка, Дунаївка, Олександрівка, Степанівка Перша, смт Приазовське. Нині питання вже знаходиться на завершальній стадії: залишилося прорити 1 км у с. Добрівка та 4 км від с. Добрівка до с. Надеждине. Те ж саме стосується і робіт з газифікації населених пунктів Ботієве, Строганівка, Бабанівка, де залишилось прорити і укласти 3,5 км міжселищного газопроводу.

Підрядники запевняють, що всі роботи з будівництва обох об’єктів планується завершити до кінця поточного року.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та французьким містом Нант

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Учениці гімназії №93 готові до великої волейбольної битви «Пліч-о-пліч»

386 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 762-го дня війни

Обласна влада опрацьовує оптимальний механізм проїзду між правим і лівим берегами Запоріжжя

Нагороди нацгвардійцям вручив Іван Федоров