Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень розробки містобудівної документації зріс удвічі

22 грудня 2016 - 08:59

Під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, головного архітектора області Олександра Билима відбулось останнє в цьому році засідання архітектурно-містобудівної ради. На засіданні розглянуто два генеральних плани сіл Зелене та Відродження Мелітопольського району та проведено консультації щодо чотирьох проектів містобудівної документації.

У генеральному плані с. Зелене Мелітопольського району передбачено збільшення території села, розміщення нового виробничо-складського підприємства, передбачені нові території пасовищ для випасу та кормової бази великої рогатої худобі, а також реконструкція існуючого сміттєзвалища з заводом по переробці твердих побутових відходів.

Проектом генерального плану с. Відродження Мелітопольського району передбачено збільшення чисельності житлового фонду, зміну ґрунтового покриття доріг на тверде, зберігаючи планувальну структуру та транспортну схему села.

Архітектурно-містобудівною радою при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації погоджено та рекомендовано до подальшого затвердження в установленому законом порядку генеральні плани сіл Зелене та Відродження Мелітопольського району.

Стосовно наданих консультацій щодо проектів містобудівної документації члени ради обговорили проблемні питання, висловили зауваження та надали пропозиції щодо доопрацювання проектів містобудівної документації: генеральний план з зонінгом с. Терпіння Мелітопольського району; генеральний план смт. Чернігівка Чернігівського району; детальний план окремої території Сонячної сільської ради за межами населеного пункту для розміщення садівницького поселення на земельних ділянках; детальний план території для розширення кар’єрів «Центральний» та «Західний» з видобування вогнетривкої глини та коаліну на території Пологівської сільської ради за межами населеного пункту.

Підбиваючи підсумки діяльності архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації за 2016 рік, Олександр Билим наголосив, що рівень розробки містобудівної документації у порівняні з минулим роком зріс у два рази. Зокрема, цього року проведено 9 архітектурнно-містобудівних рад, на яких розглянуто 22 проекти містобудівної документації та надано 24 консультації щодо проектів містобудівної документації.

У 2016 році містобудівна документація розроблялась у Мелітопольському, Запорізькому, Пологівському, Кам’янсько-Дніпровському, Якимівському, Гуляйпільському районах.

Лідерами по розробці містобудівної документації стали Мелітопольський (9 проектів) та Запорізький (8 проектів) райони.

Архітектурно-містобудівною радою у 2016 році рекомендовано до затвердження та погодження в установленому законом порядку 18 проектів містобудівної документації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору