Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Центр допомоги учасникам Антитерористичної операції при облдержадміністрації

Положення про порядок використання коштів обласного благодійного телемарафону до Дня захисника України та Дня Збройних Сил України

28 грудня 2016 - 13:30

 Положення

про порядок використання коштів обласного благодійного телемарафону

до Дня захисника України та Дня Збройних Сил України

 

  1. Цей порядок регулює питання пов’язані із розподілом, використанням та виплатою коштів, які залучено під час проведення обласного благодійного телемарафону до Дня захисника України та Дня Збройних Сил України від підприємств, установ, організацій, жителів області на розрахунковий рахунок № 26002300304148 у банку – філії  ЗОУ АТ «Ощадбанк» (далі – розрахунковий рахунок).
  2. Завдання використання Коштів телемарафону:

надання адресної соціальної підтримки членам родин загиблих учасників Антитерористичної операції,  учасникам Антитерористичної операції, особам, які отримали інвалідність, поранення або тяжке захворювання внаслідок участі у бойових діях у зоні проведення Антитерористичної операції  (в тому числі у складі добровольчих батальйонів);

підтримка ініціатив громадських організацій членів родин загиблих та  учасників Антитерористичної операції  щодо впровадження інформаційно-просвітницьких проектів, спрямованих на зміцнення національної єдності, заходів із соціальної реабілітації учасників Антитерористичної операції;

підтримка заходів громадських та волонтерських організацій,  спрямованих на військово - патріотичне виховання молоді, залучення дітей та підлітків до занять фізичною культурою, спортом, початковою військовою

підготовкою, вивчення історії становлення Українського війська, національних військових традицій.

  1. Рішення про використання коштів телемарафону приймається виключно на засіданнях спостережної ради телемарафону відповідно до звернень членів родин загиблих, учасників Антитерористичної операції та  їх громадських організацій.
  2. Рішення про використання коштів телемарафону оформлюються протоколом засідання Спостережної ради, який підписується головою спостережної ради (або всіма присутніми на засіданні членами ради) та скарбником телемарафону, і протягом п’яти робочих днів доводиться до відома всіх членів спостережної ради, розміщується на офіційному веб-порталі облдержадміністрації.
  3. Перерахунок коштів на визначені потреби здійснюється скарбником телемарафону не пізніше ніж, через сім робочих днів після оприлюднення відповідного протокольного рішення спостережної ради.
  4. Використання коштів телемарафону, які надійшли на розрахунковий рахунок від підприємств, установ, організацій, жителів області, відбувається за територіальним принципом,  у межах надходжень від міст та районів області, які затверджуються на засіданні  спостережної ради, з урахуванням принципу пропорційності.
  5.  Використання коштів, які надійшли від Запорізької обласної ради, Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради на розрахунковий рахунок, відбувається виключно для надання адресної матеріальної допомоги особам, які постійно проживають у м. Запоріжжя та Запорізькій області - членам родин загиблих учасників Антитерористичної операції (одна виплата на родину), учасникам Антитерористичної операції, бійцям добровольчих батальйонів, які надали відповідні підтверджуючі документи, але не отримали у встановленому порядку статусу учасника бойових дій.
  6. Для отримання адресної матеріальної допомоги із коштів, які надійшли на розрахунковий рахунок, особи із числа членів родин загиблих учасників Антитерористичної операції, учасників Антитерористичної операції, бійців добровольчих батальйонів, які не отримали статусу учасника бойових дій, подають особисто написану заяву на ім’я голови обласної громадської організації «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя» та належним чином засвідчені копії документу, що посвідчує особу, довідки про видачу індивідуального податкового номеру, посвідчення учасників бойових дій, згоду на обробку та використання персональних даних у зв’язку із отриманням допомоги за рахунок коштів телемарафону.
  7. Для отримання матеріальної допомоги у розмірі, більшому мінімальної неоподаткованої допомоги, особа подає документи, що посвідчують факт проходження медичного лікування, необхідності поліпшення соціально-побутових умов, соціальної підтримки у скрутній життєвій ситуації (належним чином оформлені та засвідчені медичні довідки, рецепти для придбання ліків, акти обстеження соціально-побутових умов тощо).
  8. Для отримання коштів на реалізацію проектів, визначених ч. 2 та ч. 3 ст. 2 цього положення, громадські організації членів родин загиблих та учасників АТО подають клопотання до спостережної ради телемарафону, детальний опис проекту із  кошторисними розрахунками, за необхідності – із відповідними графічними матеріалами, листи – погодження від органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
  9. Спостережна рада здійснює контроль за використанням коштів телемарафону, які виділено для реалізації проектів, визначених у п. 10 цього положення, шляхом заслуховування звітів розпорядників коштів, проведення виїзних перевірок, моніторингу відповідної бухгалтерської документації.
  10. Спостережна рада сприяє відкритості та прозорості процес використання коштів телемарафону, висвітленню своєї роботи у засобах масової інформації та у інший спосіб.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн