Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Через негоду рятувальники й оперативні служби працюватимуть у цілодобовому режимі

5 січня 2017 - 15:58

Через негоду рятувальники й оперативні служби працюватимуть у цілодобовому режимі

У зв’язку з прогнозним погіршенням погодних умов відбулося засідання обласного штабу по запобіганню та ліквідації надзвичайних ситуацій щодо забезпечення готовності до оперативного реагування на ускладнення погодних умов, яке провела заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

За його результатами засідання надано доручення всебічного характеру.

На керівників територій покладено завдання  перевести на цілодобове чергування з 06.01.2017 до 09.01.2017 робочі групи штабів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; забезпечити постійний моніторинг можливого впливу погодних умов на стале функціонування систем життєзабезпечення, енергопостачання населених пунктів і транспортного сполучення; у разі погіршення дорожних умов прийняти рішення щодо можливості випуску пасажирського автотранспорту з автостанцій; своєчасне інформування населення про ускладнення погодних умов та порядку дій у цей період; організацію оперативного реагування та залучення неохідних сил і засобів для забезпечення проїзду транспорту на автомобільних дорогах; ліквідацію аварій у системах життєзабезпечення та відновлення енергопостачання населених пунктів; розгортання у разі необідності стаціонарних пунктів обігріву для надання допомоги населенню; готовність автономних джерел енергоживлення на соціально значимих об’єктах житлово-комунального господарства та в медичних закладах; організувати контроль із залученням представників соціальних служб, підрозділів ГУ ДСНС  та ГУ Національної поліції  за станом об’єктів незавершеного будівництва, споруд, що не експлуатуються, теплотрас, інших об’єктів житлово-комунального господарства для запобігання виникненню на них пожеж та надзвичайних подій. У разі виявлення осіб без постійного місця проживання спрямовувати їх до закладів соціального захисту для бездомних осіб і безпритульних дітей.

Головному управлінню ДСНС України у Запорізькій області рекомендовано посилити моніторинг обстановки в зоні відповідальності та забезпечити оперативне реагування на загрози, події і надзвичайні ситуації; утримувати в готовності до застосування наявні сили та засоби, у тому числі автомобілі підвищеної прохідності, пересувні електростанції, засоби енергоживлення; розгорнути мобільні пункти обігріву, організувати цілодобове позмінне чергування особового складу та підтримання протипожежної безпеки і санітарно-гігієнічних норм.

Постійний моніторинг ситуації за дорожнім рухом покладено на Службу автомобільних доріг у Запорізькій області,  ДП «Запорізький облавтодор», які також мають забезпечити оперативне залучення спеціальної техніки та протиожеледних матеріалів для розчистки автомобільних доріг загального користування від снігових заметів та безперебійного і безпечного руху автомобільного транспорту; надати штабу пропозиції щодо припинення руху автотранспорту на небезпечних ділянках доріг загального користування під час погіршення погодних умов.

У компетенції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області - забезпечення безпеки дорожнього руху на вулично-шляховій мережі області; а в м. Запоріжжя також - взаємодія з комунальними дорожними службами м. Запоріжжя для забезпечення своєчасного регулювання дорожнього руху, безперебійного і безпечного руху автомобільного транспорту під час очищення вулиць від снігових заметів.

Крім цього, надано доручення профільним структурним підрозділам облдержадміністрації відповідно до їх компетенції, а також відповідні рекомендації ВАТ «Запоріжжяобленерго», обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

 Робочі групи з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з можливими несприятливими умовами, будуть переведені на цілодобове чергування на період з 06.01.2017 до 09.01.2017.

 Визначені виконавці мають інформувати керівництво облдержадміністрації у щоденному режимі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку