Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для артилеристів щедрував волонтерський вертеп

16 січня 2017 - 09:59

На Старий новий рік до бійців другого дивізіону 55-ї окремої артилерійської бригади, що дислокується в Донецькій області, з веселими щедрівками  завітала  волонтерська команда Надії Мороз, представниці «Жіночої сотні Запоріжжя» та обласної консультативної ради учасників АТО.

Щирі привітання від очільника області Костянтина Бриля передав начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко.

- Запорізька громада пишається нашими «богами війни», які в найскрутніші моменти антитерористичної операції забезпечували надійне вогневе прикриття своїм бойовим товаришам. Завдяки вашій мужності та самопожертві вписано героїчну сторінку до новітньої історії 55-ї бригади та Запорізького краю, - зазначив посадовець. Він також розповів про програму шефської допомоги військовим частинам, яка розробляється обласною владою, налагодження тіснішої співпраці із закріпленими районами щодо ремонту автомобільної техніки.  

Ситуація у зоні відповідальності дивізіону спокійна. Ворог постійно намагається розвідати наші позиції, використовує безпілотники. Підвищена увага приділяється тренуванню особового складу, відпрацюванню прийомів швидкого розгортання у бойових умовах, удосконаленню технічних знань та фізичній підготовці. Польовий побут дуже нелегкий, але військовослужбовців забезпечено всім необхідним. На столі бійців щодня - борщ або юшка, пшенична чи перлова каша, м’ясо, кілька видів ковбаси та сиру, сало, соління та яблука.

А святкового вечора на солдатів чекало безліч смаколиків  – два казани вареників із картоплею та сиром, солодка кутя за авторським рецептом, запашний куліш та домашнє олів’є. Громадські активісти також подарували воїнам незабутню різдвяну феєрію з традиційними персонажами українського вертепу – вродливою Козою, хитрою Циганкою та вередливою Тітонькою. Хлопців переповнювали радість, море позитивних емоцій та по-справжньому новорічне відчуття рідного дома та родинного тепла.

Сприяння волонтерській допомозі військовим частинам Збройних Сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби залишається одним із пріоритетів діяльності облдержадміністрації. За умови підтримки депутатами обласної ради цього року на такі видатки планується спрямувати майже 200 тис. грн.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць