Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ліквідація наслідків НС у Мелітопольському районі: все йде за планом

28 вересня 2007 - 15:28

У 2007 році на виконання Комплексного плану заходів ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 275 АБРБ у Мелітопольському районі, для вирішення соціальних питань у населених пунктах, які постраждали під час вибухів, Законом України “Про Державний бюджет України на 2007 рік” передбачено 24 млн. грн. Цю суму заплановано витратити на проведення ремонтно-відбудовних робіт у житлових будинках та на об'єктах соціальної сфери, ліквідацію підтоплення с. Новобогданівка, забезпечення оздоровлення населення, проведення лабораторних досліджень атмосферного повітря, води, грунту і продуктів харчування. Відповідно до помісячного розпису Державного бюджету до обласного бюджету надійшли кошти у сумі 20 млн. грн., з яких 16385,25 тис. грн. відправлено на рахунок УКБ облдержадміністрації, 2753 тис. грн.- на рахунок Мелітопольської райдержадміністрації для оздоровлення дітей.

Згідно дефектних актів необхідно відремонтувати у поточному році 790 житлових будинків у с. Новобогданівка та 205 житлових будинків у с. Спаське .

Управлінням капітального будівництва облдержадміністрації через дві підрядні організації ТОВ ,,Дніпроспецбуд” та ТОВ ,,Ліза Плюс” організовано подальше проведення ремонтних робіт у приватних будинках та на об'єктах соціальної сфери. Працюють ремонтні бригади у кількості до 170 чоловік. Станом на 28 вересня відремонтовано 481 житловий будинок у с. Новобогданівка та 161 - у с. Спаське.

По об'єкту “Ліквідація наслідків підтоплення у с. Новобогданівка” ведуться роботи по влаштуванню в'їздів у подвір'я по вул. К.Маркса із залізобетонних труб діаметром 1000 мм. Виконано 10 в'їздів з 49 за проектом.

За рахунок коштів субвенції державного бюджету місцевим бюджетам на ремонт доріг комунальної власності у 2007 році виділено кошти на капітальний ремонт вул. Кірова, вул. Щорса, та вул. Шевченка у с. Новобогданівка та вул. Червоноармійська у с. Спаське. Підрядними організаціями увесь обсяг робіт виконано на загальну суму 1217 тис. грн.

Згідно наказу управління охорони здоров'я облдержадміністрації від 19.01.2007 № 19 “Про подальше удосконалення організації надання медичної допомоги потерпілим внаслідок надзвичайної ситуації в Мелітопольському районі” станом на 26.09.2007 залучено: медичних працівників – 186; із них лікарів – 114; у тому числі обласних ЛВЗ – 48; середніх медичних працівників – 72; науковців ЗДМУ – 10, ЗМАПО – 5. Оглянуто спеціалістами 2634 мешканці, з них 1065 дітей. Обстежено 2200 мешканці, взято на диспансерний нагляд 95, з них 10 дітей. Направлено на госпіталізацію – 92, госпіталізовано – 81 особу.

Медична ситуація у постраждалих населених пунктах стабільна. Проводиться постійний моніторинг стану здоров'я та захворюваності серед дорослого населення й дітей. Санітарно-епідеміологічний стан території населених пунктів стабільний.

Згідно рішення дев'ятої сесії Запорізької обласної ради від 22.02.2007 № 10 “Про обласну програму ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Мелітопольського району, що виникла в результаті вибухів на 275 АБРБ МО України” з метою організації відпочинку та оздоровлення у МДЦ “Артек” оздоровлено 292 дитини віком 9-15 років, 125 дітей та 102 дітей з матерями - у дитячому санаторії “Маяк” (м. Євпаторія). У цьому ж санаторії з 18 вересня оздоровлюються 79 дітей з матерями та ще 90 дітей з матерями відправляться туди 28 вересня. У жовтні поточного року планується направити на оздоровлення в Євпаторію 30 дітей з матерями та 74 школярів. Забезпечується безкоштовне перевезення дітей до місць оздоровлення. Списки на оздоровлення затверджуються рішенням сесій Новобогданівської та Спаської сільських рад.

Силами підрозділів МНС України здійснена поверхнева очистка території від вибухонебезпечних предметів на площі 124,8 га, що становить 85,8%.

Держуправління охорони навколишнього природного середовища продовжує здійснювати моніторинг у зоні виникнення надзвичайної ситуації. За даними моніторингу аналіз проб води на ділянках водних об'єктів, які знаходяться в межах населених пунктів, свідчить, що показники не перевищують норми. Вміст важких металів у пробах води спостережувальних свердловин відповідає вмісту у фоновій свердловині, розташованій поза зоною впливу екологічно небезпечного об'єкту. За результатами хімічних аналізів можна зробити висновок, що забруднень ґрунтів, підземних вод важкими металами внаслідок знищення боєприпасів не спостерігається, результати аналізів стабільні.

 

Управління інформації та зв'язків з громадськістю

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі