Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рятувальники рапортують про відсутність на автошляхах регіону надзвичайних ситуацій

16 січня 2017 - 16:06

Рятувальники рапортують про відсутність на автошляхах регіону надзвичайних ситуацій

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів нараду з керівниками структурних підрозділів та апарату ОДА. Про оперативне реагування системи цивільного захисту області під час погіршення погодних умов під час заходу поінформував директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Володимир Шлея.

Як повідомив посадовець, з метою забезпечення оперативного реагування органів управління, сил і засобів на ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних із можливими несприятливими умовами осінньо-зимового періоду 2016/17 років, розпорядженням голови облдержадміністрації було затверджено склад обласного штабу, аналогічні створено також у районах і містах області.

Департаментом з питань цивільного захисту населення ОДА, спільно з ГУ ГСЧС України в Запорізькій області, Службою автомобільних доріг у Запорізькій області розроблено карти-схеми зон можливого виникнення на території області надзвичайних ситуацій, пов'язаних зі сніговими заметами та ожеледицею та визначено: 79 ділянок автомобільних доріг державного та регіонального значення загальною протяжністю 114,5 км, на яких найбільш вірогідне виникнення  транспортних заторів;  20 місць відстою великовантажної автомобільної техніки в період сильних снігових заметів та ожеледиці, на яких  розгорнуто пункти обігріву і харчування.

Також розроблено Єдину схему реагування і Порядок взаємодії органів управління сил цивільного захисту при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій у зимовий період. Спеціалізованими службами цивільного захисту області, райдержадміністраціями, в містах обласного значення, підприємствами було заздалегідь підготовлено відповідну техніку та обладнання в кількості 2 331 одиниця.

За рішенням обласного штабу у зв'язку з надзвичайними погодними умовами в період з 21.00  08.12.2016 до 08.00 09.12.2016 було тимчасово обмежено рух великовантажного й пасажирського транспорту на деяких ділянках доріг у Більмацькому районі: на автодорозі державного значення Т-08-03 Запоріжжя - Маріуполь (км 125-135); на автодорогах місцевого значення С-080920 від а / д Більмацьке до ст. Більманка (км 7-8) і 0-081491 Пологи - Кінські Роздори - Андріївка -Нововасилівка - Бердянськ (км 44-46).

У період 6-7 січня обласним штабом було скориговано проведення аварійно-рятувальних робіт, пов'язаних із заторами автомобільної техніки на заледенілих ділянках дороги Харків-Сімферополь.

Також Володимир Шлея наголосив, що за станом на 12.01.2017 жодної надзвичайної ситуації не сталося; проїзд по дорогах державного та місцевого значення забезпечено; від Запорізького облавтодору працювали 10 одиниць техніки, 14 робітників; у м. Запоріжжя від ЕЛУАШ працювали  74 одиниці техніки та 90 чоловік.

Підбиваючи підсумки, Костянтин Бриль наголосив на важливості взаємодії між усіма дорожніми службами.

- Нині в регіоні потрібно створити дорожню карту взаємодії між усіма службами, аби при виникненні надзвичайних ситуацій вони могли скористатись певним уже підготовленим алгоритмом. Насамперед це стосується перекриття дорожнього руху представниками Нацполіції. Окремо Департаменту промисловості  та розвитку інфраструктури ОДА спільно зі Службою автомобільних доріг необхідно підготувати пропозицію до центральних органів виконавчої влади стосовно придбання десяти автомобілів для посипання автошляхів, - доручив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць

Уряд України надає грантову підтримку для розвитку агросектору

Запальний черліденг: запорізькі дівчата відточують свою майстерність

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 514 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 789-го дня війни

«До нас приїжджають діти з сусідньої області, адже в нас є укриття, а значить – можливість навчатися офлайн», – директорка однієї зі шкіл Запорізького району

Понад 10500 ноутбуків отримали школярі Запорізької області від ЮНІСЕФ

Понад 200 коптерів та іншої техніки передали військовим на Запорізькому напрямку