Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Костянтин Бриль: «Не повинно залишитися жодної земельної ділянки, з якої громади не отримували би надходжень до бюджету»

16 січня 2017 - 16:56

Костянтин Бриль: «Не повинно залишитися жодної земельної ділянки, з якої  громади не отримували би надходжень до бюджету»

Під час наради з керівниками департаментів та управлінь ОДА голова облдержадміністрації Костянтин Бриль повідомив про результати наради з Президентом України Петром Порошенком, що відбулася в Одесі за участю керівників південних регіонів.

- Одним із головних питань наради була реформа децентралізації. Хочу передати привітання Президента України всьому колективу облдержадміністрації та районних адміністрацій з приводу того, що цей проект, який реалізується по Україні, нами успішно впроваджується. В 2016 році у нас зареєстровано рекордну кількість громад. У 10 громадах уже відбулися вибори, щодо інших восьми чекаємо рішення ЦВК. У нас і далі триває робота з просування реформи на території Запорізької області. Ми не зменшуємо темпів. Хочу подякувати всім департаментам та тим, хто брав у цьому активну участь. Ми чудово пам'ятаємо, як на початку року ця реформа гальмувалась. Насамперед це сталося через  нерозуміння людей і незнання тих позитивних моментів, які повинні отримати громади, і зараз ми бачимо результати у цифрах. Так, на нараді виступала голова громади з Бердянського району, яка доповідала що з 2-мільйонного бюджету вони піднялися до 22 мільйонів гривень. Ми прекрасно розуміємо, що це і є  реформа передачі влади на місця, і вона несе з собою не тільки фінансове навантаження, але й усі інші, саме позитивні моменти, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону наголосив на важливості подальшого розвитку вже створених громад.

- Маю багато сподівань на Агенцію регіонального розвитку, аби якнайшвидше підготувати інвестиційні паспорти громад на кшталт інвестиційного паспорту регіону. Адже для плідної роботи майбутнім інвесторам необхідні саме такі «дорожні карти». І вони мають бути створені вже навесні поточного року. Крім того, голови громад мають брати активну участь у житті регіону та бути присутніми на всіх обласних заходах на рівні керівників райдержадміністрацій, - підкреслив Костянтин Бриль.

Повідомив голова облдержадміністрації і про всеукраїнський експеримент, завдяки якому кошти від перевиконання плану по митних платежах будуть використані на будівництво доріг у регіоні. Запорізька область планує взяти активну участь у цьому експерименті. Для цього чималу увагу буде приділено поверненню підприємств регіону із зони впливу Одеської митниці.

Ще одне питання, яке було обговорене на нараді з Президентом України, – земельний напрямок.

- Ми провели дуже важливу роботу з моніторингу землі завдяки заходу «Врожай-2016». Незважаючи на той опір, який нам чинили на місцях, ми добилися легалізації майже 4 тисяч робочих місць у системі АПК, 6 тисячам робітників було піднято заробітну платню. Загалом було отримано близько 18 мільйонів гривень надходжень у бюджети всіх рівнів. Тож у 2017 році «Врожай» триватиме і ми розраховуємо на підтримку багатьох державних та правоохоронних органів. Не повинно залишитись жодної земельної ділянки, з якої  громади не отримували би надходжень до бюджету, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць