Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для залучення контрактників будуть застосовуватися нестандартні підходи

18 січня 2017 - 16:40

У Запорізькій області в січні розпочато новий відбір кандидатів на військову службу за контрактом. Запорізький регіон не може показати погані результати та повинен виконати поставлене завдання.  На цьому наголосив т.в.о. обласного військового комісара Юрій Трофименко під час обласної селекторної наради з питань організації відбору громадян на військову службу за контрактом.

Планове завдання для Запорізької області з відбору кандидатів на військову службу за контрактом на перший квартал  2017 року становить 640 громадян (на І квартал 2016 року - 830 кандидатів). Минулого року Запорізька область виконала план на 99,7% та посіла шосте місце серед  регіонів України.

- Минулого року ми виконали план майже на 100% та були у десятці лідерів. Цього року ми повинні виконати завдання першого кварталу не гірше та наростити темпи. Зокрема, доведена задача залучити на контракт близько 250 кандидатів у січні та  стільки ж у лютому. Території області запевнили, що наближаються до поставленої цілі, - повідомив Юрій Трофименко.

Під час наради головам райдержадміністрацій та  міським головам поставлено завдання  посилити роботу на місцях щодо залучення та відбору кандидатів  на військову службу за контрактом та 100-відсотково виконати доведені  планові показники.

- Ми повинні шукати нові підходи та способи агітації. Треба нестандартно підходити до виконання поставленої задачі. .Наприклад, залучати до агітації священиків, козаків, активістів, громадські організації та обєднання демобілізованих учасників АТО, організовувати патріотичні флешмоби та акції. Кожен повинен з великою відповідальністю поставитися до цього завдання. Якщо на територіях будуть виникати проблеми, то допомагати їх вирішувати будуть на обласному рівні, - наголосив офіцер.

Також полковник нагадав, що за дорученням Президента України військовослужбовцям, які перебувають у зоні АТО, цього року збільшать доплати. Планується підняти суму доплати  військовослужбовцям, які перебувають  на першій лінії, лінії зіткнення до 6 тисяч гривень, військовослужбовцям  на другій лінії - до 2400 гривень.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн