Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Захворюваність на грип та ГРВІ йде на спад

24 січня 2017 - 08:57

Захворюваність на грип та ГРВІ йде на спад

За даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на третьому тижні (з 16.01.2017 по 22.01.2017) в області відбулося подальше зниження захворюваності на грип та ГРВІ  - зареєстровано 9869 випадків, що на 13,5% нижче, ніж на попередньому тижні.

Показник захворюваності склав 549,0 на 100 тис. населення, що нижче порогового рівня на 14% (поріг – 638,3). Перевищення епідпорогу наразі зберігається на чотирьох територіях: у м. Бердянськ – на 23%, Гуляйпільському – на 33,7%, Бердянському –  на 7% та  Мелітопольському  – на 16% районах.

У місті Запоріжжі захворюваність нижче порогового рівня на 17,8%.    Серед дітей віком 0-17 років зареєстровано  5250 випадків захворювання, що практично на рівні попереднього тижня.  Кількість госпіталізованих на третьому тижні також залишилася на рівні попереднього тижня – 495 осіб, серед  них склали 77% - діти  (2-й тиждень – 74,3%).

Захворюваність школярів збільшилася на 25% та склала 2536 випадків.

Протягом звітного тижня  летальних випадків не зареєстровано Загалом за сезон по області зареєстровано чотири летальних випадки, в цілому по Україні – 24.

У поточному сезоні проти грипу та ГРВІ в області  щеплено 9463 особи, що є найвищим показником по Україні,  у т.ч. 3136 - діти шкіл-інтернатів, 1802 – медичні працівники, 2901 - працівники підприємств, організацій та інших установ. Вакцина проти грипу закуповувалася за кошти місцевого бюджету (4965 доз), підприємств, установ та організацій (3458 доз) та за власні кошти (1032 доз). Низьке охоплення щепленнями проти грипу обумовлено відсутністю вакцини в Україні у достатній кількості. Разом з цим, у Запорізькій області найвищий показник виконання плану щеплень по Україні, в інших регіонах  він  удвічі й більше разів нижчий. Наразі щеплення в платних прищеплювальних кабінетах не проводяться через відсутність вакцини.

За результатами дозорного епідеміологічного нагляду за циркуляцією вірусів грипу та інших ГРВІ протягом сезону в ПЛР на грип здійснено 107 досліджень, із них 55 - з позитивним результатом, у т.ч. шість - грип А нетипований; 49 – грип А(H3N2). Обстежено методом люммікроскопії на грип та ГРВІ  256 осіб, із них 82 позитивних,  у т.ч. грип А - 60,  парагрип – 16,  аденовірус – 4, RS-вірус – 2. Серологічно досліджено 65 пар сироваток, 13 позитивних,   у т.ч. один - А(H1N1)Каліфорнія, 12 - А(H3N2).

Через нестабільну ситуацію із захворюваністю на ГРВІ відповідними розпорядженнями місцевих органів влади та наказами відомств прийнято рішення щодо тимчасового припинення навчального процесу в двох школах області  - Ботієвській  Приазовського району  та Степнянській Запорізького району. Крім цього, тимчасово повністю припинено функціонування двох ДНЗ – у Михайлівському та  Веселівському районах, а також  по одній групі в двох дитячих садках м. Запоріжжя. Інші школи та дитячі дошкільні заклади працюють у звичайному режимі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 784-го дня війни

Продовжуємо підтримку наших оборонців – захисникам передали необхідну техніку

Отримав важке поранення, але планує повернутися на передову – історія військовослужбовця Сергія Лаврика

60 років вірності українському кіно: кінотеатр ім. Довженка відзначив ювілей

Німеччина стоїть на боці України, на боці Запоріжжя і Запорізької області, – Надзвичайний та Повноважний Посол ФРН Мартін Єґер

Надзвичайний та Повноважний посол Німеччини в Україні Мартін Єґер відвідав Запоріжжя – обговорили подальшу співпрацю

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 216 разів били по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 783-го дня війни

8 років на сторожі безпеки: Патрульна поліція Запорізької області відзначає річницю

Ситуація складна, але контрольована: про енергозабезпечення Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області