Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці зможуть «купити» роки трудового стажу

31 січня 2017 - 15:10

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулося  розширене засідання колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області. В заході взяли участь перший заступник Голови правління Пенсійного фонду України Микола Шамбір, голова  обласної ради Григорій Самардак, керівники головних управлінь Державної фіскальної служби та Держпраці, обласної ради профспілок та федерації роботодавців.

Учасники засідання розглянули низку питань щодо стану пенсійного забезпечення, виконання державних рішень, спрямованих на легалізацію та підвищення рівня оплати праці, тощо. 

- У роботі всіх державних структур пенсійний фонд залишається одним із основних та найважливіших напрямків. Адже нині в нашій області на 1000 працюючих нараховується близько 1400 пенсіонерів. Також пенсійний фонд дуже активно опікується підтримкою вимушених переселенців, кількість яких може збільшитись у будь-який момент, і ми до цього готові. Окремо варто зазначити, що ми маємо не тільки підтримати наших співвітчизників, що постраждали внаслідок військового конфлікту, а й реально відрізнити їх від так званих «пенсійних туристів». Тож дякую нашому пенсійному фонду за активну роботу і розраховую на  готовність не збавляти темпів у 2017 році, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

На сьогодні остаточного варіанту пенсійної реформи немає. У  Міністерстві соціальної політики працює робоча група, яка обговорює різні принципи пенсійної реформи.  Обговорювати  остаточний варіант можна буде  лише тоді, коли вона пройде громадські обговорення, розгляд у Кабінеті Міністрів України і  буде  внесена до  Верховної  Ради.

З цього приводу Микола Шамбір зазначив, що в Міністерстві соціальної політики створена робоча група, яка має напрацювати основні принципи проведення майбутньої пенсійної реформи. Зокрема, громадяни України зможуть "купити"  для отримання пенсії роки трудового стажу, яких бракує для призначення пенсії. Запланована урядом пенсійна реформа передбачає зменшення страхового трудового стажу для отримання пенсії до 15 років. У зв'язку з цим передбачається законодавчо закріпити можливість "купівлі" цих 15 років або років, відсутніх до цього розміру стажу. Вартість одного місяця складе близько 704 гривні.

- Ця схема вже опрацьована, це нормальна практика, яка працює по всьому світу, - зазначив Микола Шамбір.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 764-го дня війни

Онлайн-уроки не перериватимуть під час повітряних тривог, а 24 запорізькі школи розпочнуть навчання за змішаною формою – рішення Ради оборони області

«Шкільні ліги – більше, ніж змагання»: розпочато територіальний етап з баскетболу серед юнаків

ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ: ПРОАНАЛІЗОВАНО ТЕНДЕРИ НА ПОНАД 100 МЛН ГРИВЕНЬ

СБУ встановила ще 2 зрадників, які допомагають країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

406 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області окупанти завдали впродовж доби

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 763-го дня війни

Налагоджуємо співпрацю між Запорізькою областю та Атлантичною Луарою

Обласна влада та «Карлсберг Україна» продовжують співпрацю в Запорізькій області

Державні нагороди сім’ям полеглих воїнів вручив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області