Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завдяки гранту від Уряду Німеччини в області створюється житло та інфраструктура для вимушених переселенців

1 лютого 2017 - 11:55

Під керівництвом начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артура Бойка відбулося  засідання  обласної спостережної ради Українського фонду соціальних інвестицій  з питання реалізації проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V у Запорізькій області».

Проект запроваджено для відновлення житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб,  об’єктів соціальної інфраструктури у населених пунктах, де оселилися вимушені переселенці, а також соціальних закладів для вразливих груп населення. Реалізація першої його фази триватиме протягом 2015-2018 років у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях завдяки гранту від Уряду Німеччини в розмірі 9 мільйонів євро.

Загалом на рахунку УФСІ наразі вісім  масштабних проектів, у рамках яких по всій території України реалізовано понад 1000 мікропроектів на рівні місцевих громад.

За станом на 31.01.2017 у Запорізькій області в стадії реалізації знаходяться мікропроекти  на суму 56 млн. грн., які спрямовані на відновлення або покращення базових соціальних послуг,  створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення.

У Запорізькій області розпочато такі проекти: створення житлових умов для переселенців у м. Мелітополь на базі колишнього дитсадка по вул. Інтеркультурній, 380, на базі першого поверху будинку по вул.Героїв Сталінграда, 13 та на базі колишнього військового профілакторію по вул. Гвардійській, 38; покращення умов надання послуг дошкільної освіти для громади м. Мелітополь та першочергові заходи з капітального ремонту та енергоефективності дитячих навчальних закладів №14, №38 та №39. Наступні проекти будуть реалізовуватися в Більмацькому, Приморському,  Токмацькому районах та м. Токмак.

На сьогодні в Запорізькій області зареєстровано понад 69,5 тисячі внутрішньо переміщених осіб. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також